Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativele României destinate consolidării prezenţei înaintate a forţelor aliate în regiunea Mării Negre

ro

19 Apr, 2016 18:00 1051 Marime text
 
În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, care se desfăşoară la Luxemburg, astăzi, ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a avut o întâlnire cu secretarul britanic al apărării, Michael Fallon.  
 
Agenda de discuţii a inclus aspecte legate de intensificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării, evoluţiile recente din contextul regional de securitate, cooperarea în cadrul NATO şi UE, precum şi principalele dosare din perspectiva Summit-ului NATO de la Varşovia.
 
Cei doi miniştri au consemnat cursul ascendent al relaţiilor bilaterale la nivel politico-militar şi au discutat modalităţi concrete de intensificare a cooperării bilaterale şi în cadrul aliat, inclusiv prin exerciţiile şi activităţile de pregătire găzduite de ţara noastră, pe cele trei dimensiuni vizate – terestru, aerian şi maritim.
 
În perspectiva Summit-ului NATO de la Varşovia, a fost comun asumată necesitatea demonstrării unităţii, coeziunii şi solidarităţii Alianţei, precum şi interesul pentru avansarea procesului de adaptare pe termen lung a NATO. În acest sens, a fost reiterată importanţa specială a  prezenţei aliate avansate pe întregul flanc estic, printr-o abordare echilibrată şi realistă în conformitate cu principiile unităţii şi coeziunii Alianţei.
 
Ministrul Motoc a prezentat principalele iniţiative ale părţii române, destinate consolidării prezenţei înaintate a forţelor aliate pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, solicitând sprijinul părţii britanice în direcţia implementării acestora. Cei doi miniștri au convenit continuarea dialogului la nivel de experţi şi cu ocazia vizitei ministrului român al apărării în Marea Britanie, preconizată pentru a doua jumătate a lunii mai.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii