Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare pentru sustragerea de la stagiul militar

ro

30 Sep, 2015 12:44 1905 Marime text
Tinerii din regiunea transnistreană care se eschivează de la serviciul militar, în cadrul așa-zisei armate transnistrene, riscă să fie sancționați cu o amendă de aproximativ 600 dolari SUA sau cu închisoare de până la doi ani, potrivit romaniatv.net.
 
Organizația neguvernamentală din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea față de fenomenul înrolării forțate în structurile paramilitare ilegale din regiunea separatistă și de lipsa reacțiilor și acțiunilor din partea autorităților constituționale. Potrivit Promo-Lex, acest lucru poate fi calificat drept privare ilegală de libertate, manifestată prin detenție în unitățile paramilitare din estul Republicii Moldova.
 
Un nou val de înrolare a tinerilor, cu vârste între 18 și 27 ani, de pe teritoriul controlat de regimul separatist de la Tiraspol va avea loc în perioada 1 octombrie- 31 decembrie 2015, scrie Agerpres. Este vorba, în mare parte, de cetățeni ai Republicii Moldova, Federației Ruse și Ucrainei, cu domiciliul în regiunea transnistreană, care au fost citați pentru înrolare în structurile paramilitare locale.
 
Sursa foto: romaniatv.net 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii