Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stagiu în Republica Moldova Luptătorii Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”, antrenaţi de specialişti constănţeni în Kempo Militar (galerie foto)

ro

21 Feb, 2020 00:00 7677 Marime text

Constănţenii Ionel Crînguş şi Nicolae Ababei, dar şi Cristian Tunschi, originar din Constanţa, însă stabilit de mai mulţi ani în Austria, la Viena, au fost delegaţii Federaţiei Internaţionale de Kempo care i-au instruit pe militarii din Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”, subdiviziune de elită a Departamentului Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova.


La Federaţia Naţională Sportivă de Kempo din Republica Moldova a început să-şi desfăşoare activitatea şi departamentul de Kempo Militar, Federaţia semnând totodată un acord de colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor. „Cooperarea în baza acordului vizează, în special, faptul că angajaţii sistemului penitenciar, în special cei ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială «Pantera», vor fi instruiţi în domeniul tactico-special cu implicarea instructorilor de categorie internaţională a Federaţiei Internaţionale Kempo“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a vecinilor de peste Prut.


Prima acţiune în acest sens a fost un stagiu de trei zile, în care luptătorii din Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera” au beneficiat de îndrumarea lui Ionel Crînguş, Nicolae Ababei şi Cristian Tunschi, ca instructori în departamentul de Kempo Militar al Federaţiei Internaţionale de Kempo.


Scopul principal, neutralizarea adversarilor


Kempo Military este un sistem dinamic, în care antrenamentul este variat şi realistic. Practicanţii se antrenează atât în sală, cât şi în aer liber, în apă, in zone întunecoase, deci într-o varietate ambientală conformă cu realităţile luptei. Este un sistem în care se pune un accent deosebit pe antrenamentul specific corp la corp, cu arme albe şi de foc, iar scopul principal este neutralizarea adversarilor.

 

Nicolae Ababei este poliţist


În afară de calitatea pe care o are la Kempo Militar, Ionel Crînguş este preşedintele AS Rebel Fighters Constanţa şi preşedintele secţiei de kempo a CS Medgidia. În viaţa de zi cu zi, Nicolae Ababei este poliţist (cu gradul de agent-şef adjunct) în cadrul Poliţiei oraşului Năvodari), dar şi colaborator la Max Fit Năvodari (centru de fitness / sală de sport). Cristian Tunschi este reprezentantul Kempo Militar pe Austria. „Noi trei am alcătuit delegaţia care a deschis drumul către colaborarea dintre Federaţia Naţională Sportivă de Kempo din Republica Moldova şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor“, a declarat Ionel Crînguş.

 

O treime deţin „bereta purpurie“


Departamentul cu destinaţie specială „Pantera“ a luat naştere în 1991, iar rolul său e de a preveni şi reprima dezordinile în instituţiile penitenciare din Republica Moldova. Dintre componenţii acestui corp de elită, o treime deţin «bereta purpurie», titlu care se acordă doar celor ce reuşesc să treacă de probe extreme.



Perfecţionarea mecanismelor de intervenţie


După cum informează Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din Republica Moldova, în cadrul stagiului condus de Ionel Crînguş, Nicolae Ababei şi Cristian Tunschi, angajaţii DDS „Pantera” au fost antrenaţi în domeniile: Open Hand (tactici de autoapărare); Tactical Medicine (concepte de bază din primul ajutor medical tactic în caz de răniri, traume primite în situaţii de luptă); Force on Force (tactica acţiunilor speciale); Tactical Knife Combat (tehnici de bază de autoapărare de la arme albe); Pregătirea de foc (trageri practice în poligon, cu elemente tactice, din armament din dotare cu ţeavă scurtă şi lungă).


„Scopul instruirii l-a constituit perfecţionarea mecanismelor de intervenţie în cazul situaţiilor excepţionale cu folosirea mijloacelor pasive, active şi auxiliare, precum şi perfecţionarea tacticilor de luptă. Menţionăm că funcţionarii publici cu statut special din cadrul sistemului administraţiei penitenciare sistematic sunt antrenaţi în exerciţii practice şi de schimb de experienţă“, se mai arată în comunicatul ANP.

 

Au primit diplome



La finalul stagiului, Ionel Crînguş, Nicolae Ababei şi Cristian Tunschi au primit diplome din partea Administraţiei Naţională a Penitenciarelor „în semn de recunoştinţă, pentru suportul acordat de către Federaţia Internaţională Kempo în pregătirea efectivului Detaşamentului cu destinaţie specială «Pantera», la compartimentul «Military Kempo»“. „Multumesc conducerii instituţiei pentru apreciere, iar luptătorilor din detaşament pentru munca depusă în cadrul stagiului“, a menţionat Cristian Tunschi.


Sursa foto: Facebook (Ionel Crînguș, Nicolae Ababei, Kempo Militar România, Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova)


Citeşte şi:


Întrecere la Constanţa Poliţistul din Năvodari Nicolae Ababei şi fiul său au evoluat în aceeaşi competiţie de Cross->Fit şi tir dinamic airsoft (galerie foto)

Ionel Crînguş, de la Rebel Fighters „Sosia“ lui Nicolas Cage predă Kempo la Constanţa, Valu lui Traian şi Medgidia (galerie foto)

Stagiu naţional la Venus Ionel Crînguş - centură neagră 2 Dan, Adrian Roşca - centura neagră 1 Dan în Kempo K-1 (galerie foto)

Emil Constantinescu, cel mai bun trăgător Mangalia. Scene ca în filme la Campionatul Naţional „Cupa Bodyguard“! (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii