Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O serie nouă de soldați gradați profesioniști a depus Jurământul Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

ro

28 Oct, 2022 13:09 1048 Marime text
Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ Forțele Navale Române
101 soldați gradați profesioniști au depus Jurământul Militar vineri, 28 octombrie, în cadrul unei festivități organizate la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, după ce au parcurs modulul de bază, în perioada 12 septembrie - 21 octombrie.

Militarii vor parcurge, în perioada 24 octombrie - 25 noiembrie, cel de-al doilea modul de pregătire, care constă într-un stagiu de instruire pe diverse specialități și domenii., transmite Forțelor Navale. 

După desfășurarea pregătirii specifice la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, soldații profesioniști vor fi repartizați la unitățile Forțelor Navale pentru care vor opta.

Potrivit sursei citate, prin implementarea standardelor NATO, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale îndeplinește încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană. De asemenea, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” este o școală militară care și-a consolidat, de-a lungul timpului, statutul de instituție care formează și pregătește, la standarde înalte de calitate, soldați profesioniști.

Toate formele de pregătire care se desfășoară la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale au ca scop final generarea de militari competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

 În prezența contraamiralului de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Comandamentului Componentei Navale, tinerii marinari au rostit jurământul de credință față de țară: „Jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulam, entele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”., a mai precizat sursa citată. 

La ceremonie au participat reprezentanți ai conducerii Forțelor Navale Române, comandanți de mari unități și unități, precum și familiile tinerilor militari.


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii