Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep problemele cu Portul Constanţa? Ce-i reproşa, în 2012, Radu Mazăre lui Ioan Rus, cel ce va fi ministrul Transporturilor

ro

25 Jun, 2014 01:33 2727 Marime text
ioan rus ministru transporturiPremierul Victor Ponta a declarat ieri că îl propune pe clujeanul Ioan Rus pentru a-l înlocui pe Dan Şova la conducerea Ministerului Transporturilor.
Social-democratul Ioan Rus (59 de ani), de profesie inginer, a fost ministru de Interne în perioada 7 mai 2012 - 8 august 2012 în Guvernul Ponta I, după ce mai ocupase aceeaşi funcţie în Guvernul Năstase (2000-2003). În 2003 a fost numit şi vicepremier.

Amintirile ne copleşesc

În mai 2012, Ioan Rus, urma să fie numit ministru de Interne în Guvernul Ponta.
Este vorba despre omul pe care Victor Ponta, acum în 2014, a anunţat că îl va numi ministru al Transporturilor.
Mai precis este cel de la care va aştepta Mazăre soluţionarea problemei preluării a încă 13 procente din acţiunile Portului Constanţa.
Şi de care Mazăre nu era mulţumit, atunci în 2012, că va fi numit ministru la Interne.
"Nu cred că era îndreptăţit să ocupe o funcţie ministeriabilă în Guvern. Eu cred că trebuia să fie puşi oameni care au confirmat că au făcut ceva. Rus, din păcate, în ultimii ani, nu l-am văzut. Tocmai d-asta nu l-am văzut pentru ca nu a confirmat, însă şi l-a asumat premierul la pachet. A spus „domne” e al meu, e damblaua mea, poţi să accepţi un om care este damblaua primului ministru". Dambla, între ghilimele. Probabil are alte resorturi care l-au determinat", spunea atunci, în 2012, Radu Mazăre.
"Îl acceptăm acum, ce să facem. O să votăm Guvernul", a mai declarat tot atunci, Mazăre, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, in care a fost validată componenţa cabinetului Ponta.

Răspunsul din acea vreme al lui Ioan Rus

"Pentru o perioadă scurtă am acceptat să îmi completez stagiul militar cu încă aceste luni. Nu au existat niciun fel de tensiuni, votul a fost unanim. Radu Mazăre mi-a reproşat ca nu am fost prea harnic la partid," a spus Ioan Rus, completând ca Mazăre are dreptate în această privinţă.
Acum lucrurile vor lua o altă întorsătură. Ioan Rus devine ministru al Transporturilor. Ce se va mai întâmpla este greu de prevăzut. Dar, vom trăi, şi vom vedea.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii