Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urma demersurilor AEC, elevii din municipiul Constanța vor beneficia de burse școlare

ro

09 Sep, 2015 16:02 1073 Marime text
 
Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Asociația Elevilor din Constanța (AEC), în ultimele şase luni, astăzi, în cadrul ședinței, de îndată, a Consiliului Local Municipal Constanța s-a aprobat alocarea a 2 milioane de lei din bugetul local pentru acordarea de burse școlare elevilor din municipiu, conform prevederilor art. 82  din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.
 
 
La sfârșitul lunii aprilie, AEC a înaintat Primăriei Municipiului Constanța și membrilor Consiliului Local Municipal un proiect de hotărâre, însoțit de o expunere de motive, și a purtat discuții cu reprezentanții Primăriei, precum și cu consilierii locali. Ulterior, la o cerere formulată în baza legii nr. 544/2001 privind accesul la informații de interes public, Primăria Constanței a răspuns că nu se dorește acordarea burselor prevăzute de legea educației. Din acest motiv, în data de 21 iulie, a fost depusă la secția de contencios a Tribunalului Constanța o acțiune prin care cerem obligarea Consiliului Local Municipal Constanța la acordarea burselor școlare pentru elevi, prevăzute de prevederile legale în vigoare. Dosarul, având numărul 4993/118/2015, ar urma să aibă primul termen în data de 9 octombrie. De asemenea, au avut loc discuții cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării Științifice, în cadrul cărora a fost sesizată această neregulă.
 
 
În urma acestei decizii, elevii din municipiul Constanța care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale, vor beneficia de burse de performanțe, cei cu medii peste 8,50 și 10 la purtare, precum și cei care au luat premii la fazele județene ale olimpiadelor școlare, de burse de merit, iar cei cu media peste 7,00 și care au venitul mediu pe membru de familie cel mult egal cu salariul minim pe economie vor primi burse de studiu. De asemenea, elevii defavorizați vor beneficia de burse de ajutor social.
 
 
“Decizia luată astăzi de Consiliul Local reprezintă un act reparatoriu pentru elevii constănțeni, care, începând de astăzi, vor beneficia de același drept de care beneficiează și colegii lor din alte județe. AEC se va implica activ în procedura de stabilire a numărului și cuantumului burselor, pentru ca suma acordată să fie la nivelul din restul țării. În acestea toamnă, AEC va continua demersurile, pentru ca și elevii din alte localitați ale județului, care nu respectă încă prevederile legale, să beneficieze de acest drept legitim, cel la burse școlare.” a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii