Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În noul cod fiscal s-au adus modificări în favoarea sportului

ro

05 Sep, 2015 17:29 1066 Marime text
 
Potrivit Noului Cod fiscal, aprobat de cele două camere ale parlamentului și trimis la promulgare, sunt prevăzute și modificări în favoarea sportului.
 
Printre aceste modificări, se regăsește reducerea cotei de TVA la 5 % pentru accesul la evenimentele sportive, precum și mărirea plafonului pentru acordarea de sponsorizări, de la 0,3 la 0,5 % din cifra de afaceri, potrivit Ministerului Tineretului și Sportului.
 
De asemenea, se statuează neimpozitarea primelor acordate sportivilor pentru îndeplinirea unor obiective de performanță și la cluburile sportive.
 
Mai exact, se extinde sfera de aplicare a acestei facilități și la primele sau indemnizațiile acordate sportivilor sau staff-ului tehnic pentru obținerea calificării și participării la competiții intercluburi oficiale europene sau mondiale, ce urmează să fie scutite de impozit.
 
Tot în Noul Cod Fiscal s-a efectuat o modificare benefică în ce privește cotele procentuale ale asigurărilor sociale, atât cele plătite de angajator, cât și cele plătite de angajat, prevăzându-se plafonarea acestora de la un anumit nivel.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii