Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată, integral, actul normativ, prin care Spitalul Clinic Judeţean Constanţa preia Spitalul de Ortopedie de la Eforie Sud

ro

06 Jul, 2013 03:08 3625 Marime text
HOTĂRÂRE
numărul 428 privind desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa
 
Publicată în Monitorul oficial al României, partea I, numărul 406, din data de 05 iulie 2013
 
În temeiul art.108 din Constituţia României, republicată, şi al art.174 alin.(3) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:
ART. 1
(1) Se aprobă desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în localitatea Eforie Sud, strada Republicii nr.7, judeţul Constanţa, al cărui management a fost preluat de către Consiliul Judeţean Constanţa.
(2) Desfiinţarea spitalului prevăzut la alin.(1) se realizează prin reorganizarea acestuia în structuri fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în judeţul Constanţa, B-dul Tomis nr.145, al cărui management a fost preluat de către Consiliul Judeţean Constanţa.
ART. 2
Structura organizatorica a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, rezultată în urma reorganizării prevăzute la art.1 alin.(2) se aprobă prin act administrativ al conducătorului unităţii administrativ-teritoriale, cu avizul Ministerului Sănătăţii, în condiţiile art. 174 alin.(5) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
ART.3
(1) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare prevăzute la art.1 alin.(1) se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa.
 (2) Personalul tehnico-economic-administrativ şi de întreţinere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare prevăzute la art.1 alin.(1) se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, cu încadrarea în normativul de personal său, după caz, se redistribuie la alte unităţi sanitare.
ART.4
Patrimoniul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud, stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării-preluării însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare, se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
ART.5
 La data expirării termenului prevăzut la art.2, la anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului nr.529/2010 pentru aprobarea menţinerii managementului asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale care au desfăşurat faze-pilot, precum şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se menţine managementul asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale şi la Primăria Municipiului Bucureşti şi a Listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria Municipiului Bucureşti, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 385 din 10 iunie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, la rubrica “Judeţul Constanţa” numărul curent.132 se abrogă.

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • europeanu 07 Jul, 2013 14:18 Ce se intampla cu terenul spitalului ??? Victor Viorel nu zice.....
  • gabi 07 Jul, 2013 10:39 Sa speram ca vor pastra spitalul acolo unde ii este locul. nu sa paseze motanu domnul Nicusor si domnul Capatana
  • Ramona 06 Jul, 2013 15:24 Cea mai proasta decizie..