Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce a ajuns fostul Palat Regal din Mamaia Depozit pentru saltelele pe care se lăfăie piţipoancele (galerie foto)

ro

02 Jul, 2014 19:44 2724 Marime text
Este greu să descrii în cuvinte situaţia în care se află astăzi Palatul Regal din Mamaia. Pahare goale şi dovezi ale dezmăţurilor din vara trecută te întâmpină pe scările vechi, din piatră, roase de timp, ale Palatului Regal, scriu jurnaliştii de la info-sud.est.ro. Aceştia au realizat un reportaj la Palatul Regal.
 
Pe coridoarele Palatului te ghidează doar razele de soare ce îşi fac loc prin spărturile de geam, iar înaintarea este greoaie, din cauza mirosului de fum amestecat cu mucegai şi a podelelor şubrede ce scârţâie sub picioare.
Sub stratul considerabil de cenuşă se găsesc cratere imense, spărturi în structura de rezistenţă, ce te lasă să priveşti dintr-o cameră în alta.
În camerele Palatului nu mai găseşti sticlării de epocă şi mobilier în stil englezesc, ci doar mormane de saltele mucegăite, burduşite între pereţii încăperilor, uitate sub mormanele de dărâmături de la vară la vară. Sunt aceleaşi „salteluţe“ pe care fetele îşi întind trupurile lasciv, la porţile castelului.
Lor li se alătură tabureţi ieftini, mese din plastic şi multe alte accesorii de trebuinţă pentru o petrecere reuşită pe malul piscinei. Ceea ce zace timp de zece luni în condiţii insalubre, în mucegai şi cenuşă, devine recuzită de lux pentru sezonul estival din Mamaia.
 
Palatul Regal din Mamaia este monument istoric de categoria "A", adică monument istoric de valoare naţională şi internaţională, consemnat în Monitorul Oficial al României şi în PUZ-ul staţiunii Mamaia ca „Fosta Vilă Regală, azi club Castel“. Cu toate acestea, au fost schimbate ferestrele din lemn alb cu unele din termopan, uşile vechi de aproape un secol cu unele noi, din metal dur, iar unele băi regale au fost accesorizate cu tapet din imprimeu, „la modă“, şi chiuvete din sticlă, „şic“, mai scriu cei de la info-sud-est.ro.
 
Sursa: info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii