Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hoţii de componente feroviare, luaţi în vizor de poliţiştii din întreaga ţară

ro

01 Dec, 2014 10:33 1230 Marime text
În cursul acestei săptămâni, Poliţia Română a acţionat la nivel naţional, prin structurile de poliţie transporturi, pentru combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară. În urma acţiunii, au fost constatate peste 30 de infracţiuni şi au fost aplicate peste 800 de contravenţii.
 
În perioada 25-27 noiembrie, poliţiştii au acţionat la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit furturi de materiale feroase şi neferoase de la infrastructură şi materialul rulant. Activităţile au vizat şi identificarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase, care nu respectă legislaţia în domeniul de achiziţie a acestor materiale.
 
1.850 de poliţişti de la transporturi, de ordine publică şi de la alte structuri au controlat, pe parcursul a 3 zile, 582 de societăţi comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase, fiind recuperate 42 de kilograme de cupru şi 297 de metale.
 
De asemenea, au fost constatate 32 de infracţiuni, dintre care 21 de natură judiciară şi 11 de altă natură. Totodată, au fost aplicate 818 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor s-a ridicat la 193.100 de lei, iar a bunurilor confiscate, la 4.780 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii