Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism, destructurată

ro

22 Nov, 2013 17:36 1874 Marime text
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism. Patru suspecţi au fost arestaţi preventiv.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciului Teritorial Constanţa au efectuat 5 percheziţii, în municipiul Constanţa, oraşul Murfatlar şi în comuna 23 August, la locuinţele a 4 membrii ai unei grupări infracţionale specializată în trafic de minori şi proxenetism. Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, începând cu luna iulie 2013, membrii grupării ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual în folosul lor, în apartamente închiriate din municipiul Constanţa, mai multe femei, atât minore cât şi majore. De asemenea, suspecţii ar fi racolat clienţi prin postarea de anunţuri explicite sau cu oferte de masaj însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor în pagina electronică cu anunţuri ale unor cotidiane locale sau prin intermediul unor taximetrişti din anturajul lor. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 laptopuri, 2 tablete, 1 hard disk, 17 cartele telefonice, 21 de telefoane mobile, 1 pistol, 4 cartuşe cu bilă de cauciuc, înscrisuri, 1.480 de euro şi 8.550 de lei. De asemenea, în locuinţele percheziţionate, au fost depistate trei victime ale grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani. În urma probatoriului administrat în cauză, patru suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, după care au fost prezentaţi instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestora.


În cauză, sunt cercetate în libertate şi două femei pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie. Faţă de acestea, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.


Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii