Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir, critici la adresa strategiei Guvernului Ponta privind sistemul de învățământ

ro

17 Sep, 2015 16:21 1024 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, în declarația politică susținută, astăzi, în plenul Camerei Deputaților, strategia Guvernului Ponta privind sistemul de învățământ românesc.
 
„Peste trei milioane de elevi au pășit, luni, în sălile de clasă ale școlilor din întreaga țară, pentru un nou an școlar a cărei structură a fost modificată cu doar patru zile înainte de startul cursurilor. În timp ce majoritatea țărilor Uniunii Europene au un sistem bine pus la punct și implementat de mulți ani, în România sistemul de învățământ este într-o continuă schimbare, numită pompos «reformă». Rezultatul? Copiii par tot mai puțin interesați de educație, iar rezultatele la examenele naționale sunt din ce în ce mai proaste”, susține deputatul PNL, Gheorghe Dragomir.
 
În opinia sa, „prioritățile sistemului educațional ar trebui să se centreze pe elevi, pe calitatea actului didactic, pe programe care să răspundă cerințelor societății, pieței muncii şi exigenţelor internaţionale, pe manualele elevilor la început de an şcolar şi finanțarea corectă a școlii, pe respectarea dreptului constituţional la educaţie”.
 
„Aceasta este realitatea după trei ani de guvernare social-democrată. În viziunea PSD și a premierului Victor Ponta, educația a însemnat doar o lipsă acută de responsabilitate și preocupare pentru calitate, etică și profesionalism. Sunt trei ani în care școala românească a regresat. Sunt trei ani în care Legea educației a fost modificată de patru ori, fără să existe o direcție clară, iar la șefia Ministerului Educației s-au perindat nici mai mult nici mai puțin de șase miniștri!”, a conchis copreședintele PNL Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii