Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmele Erbaşu şi UTI, contracte de milioane pe vremea când Adriean Videanu era primar în Bucureşti

ro

01 Feb, 2015 16:13 3008 Marime text
Patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu, este cunoscut drept un apropiat al PDL. Urdăreanu a făcut parte din delegaţia oamenilor de afaceri care l-au însoţit pe preşedintele Traian Băsescu într-o vizită efectuată în China, conform Antena3.ro. Patronul de la UTI mai este cunoscut şi pentru licitaţia câştigată la RATB.

În 2007, Adriean Videanu, la acea vreme primarul Bucureştiului, a cheltuit 12,5 milioane de euro pe un sistem unic de taxare pentru transportul în comun. Licitaţia pentru sistemul unic de taxare de la RATB şi Metrorex a fost câştigată de un consorţiu de firme din care făcea parte UTI Retail Solutions România, a omului de afaceri Tiberiu Urdarean, potrivit ziarului Gândul, citat de Antena3.ro.

De asemena, UTI a câştigat şi licitaţia pentru managementul traficului în Bucureşti, contract semnat de Videanu, cu valoare de 18,5 milioane de euro.

În 2008, Videanu i-a cedat lui Urdăreanu şi contractul privind realizarea reţelei de fibră optică Netcity, proiect în valoare de 202 milioane euro, mai notează Antena3.ro.

O altă firma vizată de percheziţiile de azi este Erbaşu SA cunoscută şi pentru numărul mare de contracte de asfaltare obţinute în
sectoarele 6 şi 3 din Bucureşti, în perioada 2009-2012, când primari erau pedeliştii Cristian Poteraş şi Liviu Negoiţă.

Tot  firma SC Erbaşu SA a executat lucrări în judeţul Sălaj, lcurări ce au vizat renovarea şi modernizarea Sălii Sporturilor şi a Cercului Militar din Zalău, lucrări contractate în 2011-2012 prin intermediul Ministerului Dezvoltării, condus pe atunci de Elena Udrea, conform Antena3.ro.

Amintim că, în această dimineaţă, peste 300 de poliţişti au descins în 11 judeţe şi la Bucureşti. Dintre cele 146 de percheziţii o parte au avut loc la sediile coloşilor din IT şi construcţii Erbaşu, UTI Grup sau Strabag, dar şi la domiciliul lui Cristian Romeo Erbaşu. 90 de persoane, administraori şi asociaşi ai acestor firme şi a altor aproape 200 de companii vor ajunge la audieri cu mandat de aducere, se arată într-un comunicat oficial al Poliţeiei Române.


Sursa foto: erbasu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii