Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie în comă, după ce a fost dignosticată greşit cu „atac de panică”

ro

20 Jun, 2015 09:10 1447 Marime text
 
O femeie din Bârlad se zbate între viaţă şi moarte după ce a făcut atac cerebral în stradă. Femeia fusese trimită acasă de medici cu diagnosticul atac de panică, iar acum se află în comă. În urmă cu câteva luni, un bătrân a murit pe stradă după ce a fost plimbat între secţiile aceluiaşi spital şi trimis apoi acasă, informează România TV.

Medicii de gardã la Compartimentul de Primire Urgente (CPU) din Spitalul Bârlad recidiveazã. O femeie de 74 de ani a fãcut atac cerebral si se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost consultată si tratatã superficial de medicii bârlãdeni, care au trimis-o acasã, dupã ce au diagnosticat-o cu atac de panicã.

Cazul pare tras la indigo cu cel al bãtrânului de 83 de ani care a fost plimbat printre sectiile spitalului timp de sapte ore, dupã care a fost trimis acasã, dar s-a prãbusit si a murit în stradã.

Bãtrâna a fost adusã cu ambulanta si i s-a refuzat internarea. Medicul de la la CPU a diagnosticat-o cu "atac de panicã" si a trimis-o acasã, iar dupã nici 14 ore, femeii i s-a fãcut rãu, a ajuns din nou la spital, în stare extrem de gravã, constatându-se cã suferise un atac cerebral. Familia bãtrânei este disperatã si scârbitã de felul cum se face actul medical la Bârlad, iar între timp, medicii din spital cautã scuze, potrivit vremeanoua.ro.

Ileana Munteanu, de 73 de ani, din satul Buda, comuna Alexandru Vlahutã, a ajuns vineri în comã la spitalul din Bârlad, dupã ce, cu o zi înainte a fost consultatã de medicii de la Urgente. Femeii i s-a fãcut rãu în jurul orelor 10.00, când era în masina fiului sãu, Marian Munteanu. A acuzat stãri de lesin si ameteli mari. Bãrbatul si-a coborât mama din masinã, în zona Stadion din Bârlad si a solicitat la 112 ambulanta, spunând cã mama sa a lesinat. Ambulanta a gãsit femeia în comã. Medicul urgentist Rodica Ignat, cu mult profesionalism, i-a acordat în ambulantã, timp de 30 de minute, primul ajutor dupã care a plecat cu pacienta în trombã la spitalul din Bârlad. Surpriza a venit de la fiul femeii, Marian Munteanu, care a declarat cã mama lui a fost cu o zi înainte (joi, 18 iunie), la spital, adusã tot cu ambulanta si acuzând aceleasi simptome: stãri de ametealã si lesin.



Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii