Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felicitări de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

ro

01 Oct, 2015 17:27 1627 Marime text
În fiecare an, la data de 1 octombrie, în întreaga lume este celebrată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, o dovadă sinceră de respect și prețuire, pe care națiunile lumii o datorează tuturor persoanelor în vârstă.
Copreședintele Filialei Constanța a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, transmite tuturor pensionarilor un mesaj de sănătate și „La mulți ani!”. „1 octombrie trebuie să fie o zi specială pentru noi toţi, cei care trebuie să le arătăm respectul şi preţuirea pentru eforturile şi realizările lor. În numele Filialei Constanța a PNL le doresc tuturor pensionarilor din județul Constanța viață lungă, multă sănătate și un sincer La mulți ani!”, a arătat liderul PNL Constanța.
Deputatul Dragomir consideră că întreaga societate este obligată să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor vârstnice și la respectarea drepturilor lor. „Pentru rolul major pe care l-au avut de-a lungul timpului la dezvoltarea societății noastre, avem datoria să asigurăm creșterea calității vieții pentru persoanele vârstnice și să le respectăm drepturile, pentru ca aceștia să poată trăi în demnitate. Astăzi, când România, ca și celelalte țări europene, se confruntă cu fenomenul de scădere a populației, acest declin fiind una dintre principalele amenințări la adresa sustenabilității sistemului public de pensii, suntem datori să găsim soluții concrete care să asigure un standard adecvat de viață tuturor persoanelor vârstnice. Având în vedere faptul că au contribuit din salariile lor la fondul de pensii de-a lungul unor zeci de ani de muncă, bani ce nu se regăsesc astăzi în buzunarele pensionarilor, instituțiile statului sunt obligate să le asigure pensiile promise (prin stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, așa cum a decis Comisia de muncă a Camerei Deputaților), servicii medicale de calitate, dar și condiții decente de trai”, conchide deputatul PNL de Constanța Gheorghe Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii