Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explicaţiile ministrului Ioan Rus De ce preţurile autostrăzilor din România sunt exorbitante (video)

ro

18 Jan, 2015 13:53 1394 Marime text
 
Mult amânata constructie a autostrăzii Comarnic-Braşov ne va costa o avere. Statul ar fi plătit 2,7 miliarde euro pentru realizarea şi întreţinerea drumului timp de 30 de ani dacă ar fi avut banii, însă adăugând costurile de finanţare suma depăşeşte 8 miliarde de euro. Nu vor lipsi nici taxele. Şoferii vor fi nevoiţi să plătească 7 lei pentru a putea circula pe Comarnic-Braşov.
 
„S-a semnat un memorandum prin care grupul de firme care a participat la această licitație internațională avea cel mai mic preț oferit- 8,4 mld. Și s-a semnat memorandul că purtăm discuții cu ei. În ce masura această sumă va putea fi rearanjată nu pot să vă spun acum”, a afirmat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, într-o intervenție telefonică în emisiunea „X-Press”, difuzată sâmbătă seara de B1 TV.
 
În vreme ce în România 53 de kilometri, cât va avea tronsonul Comarnic Braşov, costă 8,4 miliarde de euro, autorităţile din Grecia au construit 670 de kilometri de autostradă cu numai 5,9 de miliarde de euro. Ministrul transporturilor are şi o explicaţie pentru diferenţa de preţ.
 
„Noi nu avem în România o firmă capabilă să facă așa ceva. E altă problemă. Polonia are 8 firme de nivel mondial care concurează oriunde”, a mai spus Ioan Rus.
 
Cu toate acestea, ministrul Transporturilor nu renunţă la promisiuni. Peste 4 ani vom face numai câteva ore de la Constanţa la Nădlac.
 
„Prioritatea 1 e Nădlac - Constanța, culoarul 4 paneuropean e prioritate zero. Dacă nu ne blocăm în niciun fel, în 4 ani putem să facem acest lucru”, a mai spus ministrul.
 


Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii