Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV. Pacientul izolat la UPU în Spitalul Judeţean ar avea malarie Alerta de Ebola de la Constanţa nu se confirmă

ro

30 Oct, 2014 15:24 2918 Marime text
Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă preia în aceste momente un bolnav care are febră foarte mare. Autorităţile au intrat în alertă, pentru că pacientul s-a întors recent din Nigeria. Reprezentanţii SAJ spun că nu există suspiciune de Ebola, deşi informaţiile iniţiale arătau că pacientul va fi preluat de un echipaj special de medici şi transportat la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Dispeceratul Ambulanţei Constanţa infirmă aceste informaţii. Pacientul este transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa.

Update 15.48

În instituţiile medicale din Constanţa este alertă maximă. Atât conducerea Spitalului Judeţean, cât şi cea a Ambulanţei şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică ţin legătura cu Ministerul Sănătăţii şi refuză să dea detalii despre caz.

Surse din Ministerul Sănătăţii au declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că pacientul este izolat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi este supravegheat de medici care poartă costume speciale.

UPDATE: 16.02

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a precizat că nu face nicio declaraţie până nu se „va lămuri despre ce este vorba“.

UPDATE: 16.07

Unitatea de Primiri Urgenţe s-a transformat în fortăreaţă, dat fiind alerta de suspiciune cu Ebola la un pacient. Toate cadrele medicale poartă echipament corespunzător, iar pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale intră prin altă cale de acces în Unitatea de Primiri Urgenţe.


UPDATE: 16.28

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Balş din Capitala, a precizat că este puţin probabil „ca acest pacient să fie infectat cu Ebola“.


UPDATE: 16.47

Cătălin Grasa, directorul de cercetare medicală din cadrul unităţii sanitare constănţene, a precizat că pacientul suspect de Ebola va fi transferat în această seară la Institutul de Boli Infectioase Matei Balş.

UPDATE: 18.19

Directorul de cercetări al Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa infirmă infecţia cu virusul Ebola şi spune că pacientul este infectat cu malarie.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii