Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial S-a modificat Ghidul carierei poliţiştilor şi cadrelor militare

ro

24 Aug, 2013 09:35 4805 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicat ordinul pentru completarea Ghidului carierei poliţiştilor şi cadrelor militare din Ministerul Afacerilor Interne.

Mai exact, la articolul 19 din ghidul mai sus precizat s-a introdus un nou alineat (3) cu următorul cuprins: „În vederea asigurării continuităţii managementului structurilor MAI, în situaţii excepţionale, ministrul afacerilor interne poate aproba participarea la examen/concurs organizat în vederea ocupării funcţiilor de conducere, precum şi ocuparea funcţiilor de conducere în situaţiile prevăzute de alin. 2, pentru poliţiştii şi cadrele militare care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 20 alin 1 lit. a, c şi g; art. 21 alin 1 lit. a, c şi g; art 22. lit a, c şi d şi art. 23 alin 1 lit. b şi c“.

Condiţii înlăturate
 
Art.20 (1) Condiţiile minime obligatorii cumulative pentru participarea la examenul/concursul organizat în vederea ocupãrii funcţiilor de inspector general şi inspector general adjunct/similare al/ale inspectoratului general/similar, director general şi director general adjunct/similare din cadrul aparatului central al MAI, al inspectoratului general/similare sau al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, director şi director adjunct/similare din cadrul unitãţilor aparatului central al MAI şi subordonate/aflate în coordonarea MAI sunt urmãtoarele: a) sã fi absolvit studii de masterat sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei sau în domeniul management, b) sã îndeplineascã cerinţele specifice din fişa postului; c) sã aibã 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei; d) sã nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi sã nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau, dupã caz, ale art. 89 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; e) sã nu se afle în curs de urmãrire penalã; f) sã fi obţinut în ultimii 3 ani calificativul de cel puţin "Foarte bun" la evaluarea profesionalã individualã/aprecierea de serviciu; g) sã aibã 5 ani vechime în funcţii de conducere în unitãţi ale MAI. (2) În fişa postului nu pot fi stabilite condiţii de vechime în funcţii de conducere superioare celor prevãzute la alin. (1) lit. g).

Art.21 (1) Condiţiile minime obligatorii cumulative pentru participarea la examenul/concursul organizat în vederea ocupãrii funcţiilor de inspector-şef şi inspector-şef adjunct/similare din inspectoratele judeţene de poliţie, poliţie de frontierã, jandarmi, pentru situaţii de urgenţã şi al municipiului Bucureşti, precum şi de şef poliţie şi adjunct şef poliţie municipiu, director/similare şi director adjunct/similare din cadrul inspectoratelor generale/similare, şef unitate şi locţiitor şef unitate, comandant unitate şi locţiitor comandant unitate/similare sunt urmãtoarele:
a) sã fi absolvit studii de masterat sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei sau în domeniul management; b) sã îndeplineascã cerinţele specifice din fişa postului; c) sã aibã 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei; d) sã nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi sã nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau, dupã caz, ale art. 89 din Legea nr. 80/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare; e) sã nu se afle în curs de urmãrire penalã; f) sã fi obţinut în ultimii 3 ani calificativul de cel puţin "Foarte bun" la evaluarea de serviciu/aprecierea profesionalã individualã; g) sã aibã 3 ani vechime în funcţii de conducere în unitãţi ale MAI. (2) În fişa postului nu pot fi stabilite condiţii de vechime în funcţii de conducere superioare celor prevãzute la alin. (1) lit. g).

Art.22 Condiţiile minime obligatorii cumulative pentru participarea la examenul/concursul organizat în vederea ocupãrii funcţiilor de şef serviciu/similare de la toate nivelurile ierarhice, precum şi a celor de şef poliţie oraş şi adjunct şef poliţie oraş sunt urmãtoarele: a) sã fi absolvit studii de masterat sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei sau în domeniul management; b) sã îndeplineascã cerinţele specifice din fişa postului; c) sã aibã 3 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizeazã examen/concurs; d) sã aibã 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei; e) sã nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi sã nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau, dupã caz, ale art. 89 din Legea nr. 80/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare; f) sã nu se afle în curs de urmãrire penalã; g) sã fi obţinut în ultimii 2 ani calificativul de cel puţin "Foarte bun" la evaluarea/aprecierea profesionalã individualã.
 
Art.23 (1) Condiţiile minime obligatorii cumulative pentru participarea la examenul/concursul organizat în vederea ocupãrii funcţiilor de şef birou/similare de la toate nivelurile ierarhice, precum şi pentru ocuparea tuturor funcţiilor pentru care agenţii de poliţie beneficiazã de indemnizaţie de conducere sunt urmãtoarele: a) sã îndeplineascã cerinţele specifice din fişa postului; b) sã aibã 2 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizeazã examen/concurs; c) sã aibã 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei; d) sã nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi sã nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sau, dupã caz, ale art. 89 din Legea nr. 80/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare; e) sã nu se afle în curs de urmãrire penalã; f) sã fi obţinut în ultimii 2 ani calificativul de cel puţin "Foarte bun" la evaluarea/aprecierea profesionalã individualã. (2) Excepţiile de la condiţiile stabilite la alin. (1) lit. b) şi c) sunt reprezentate de funcţiile de şef birou, dacã unitatea nu are prevãzutã o funcţie de ofiţer de execuţie în domeniu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii