Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două autoturisme furate, confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

01 Sep, 2017 12:48 2084 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa și cu sprijinul reprezentanților Registrului Auto Român, au descoperit, pe raza judeţului Constanţa, două autoturisme, mărcile Jaguar și Audi, ce figurau ca fiind bunuri căutate pentru confiscare.

Alertele fuseseră introduse în bazele de date de către autorităţile din Italia, respectiv cele din Romania.

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate şi astfel, a fost identificat, pe raza judeţului Constanţa, un autovehicul marca Jaguar, model XKR-S, condus de cetăţeanul italian, în vârstă de 49 de ani.

În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul figurează în bazele de date ale Interpol ca fiind semnalat furat, alerta introdusă de autoritățile din Italia.

Bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul de la o firmă din Italia contra sumei de 12.000 Euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este căutat de către autorităţi.

În aceeași zi, un exipaj mixt de poliţie au verificat un autovehicul marca Audi, model A4.

 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul este căutat în vederea confiscării de autoritățile din România, iar posesorul acestuia este un cetăţean român, în vârstă de 60 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța. Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este în atenția autorităţilor.

Autoturismele, evaluate la aproximativ 55.000 de euro, au fost confiscate.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Sursă foto: Poliţia de frontieră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii