Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două adolescente s-au accidentat în Masivul Ceahlău. Salvamontiştii au intervenit imediat

ro

29 May, 2016 15:57 1680 Marime text
Două adolescente din Galaţi, de 16 şi, respectiv, 17 ani, s-au accidentat aseară în Masivul Ceahlău. Dată fiind zona unde a avut loc incidentul, a fost nevoie fiind nevoie de intervenţia salvamontiştilor. Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ, a anunțat, astăzi, că în primă fază au intervenit în cazul tinerei de 17 ani, care a suferit un traumatism la un picior în zona cascadei Duruitoarea.
 
"Din cauza echipamentului neadecvat, tânăra a suferit o cădere în urma căreia a rezultat un traumatism de gleznă şi genunchi la piciorul drept. După acordarea primului ajutor şi imobilizarea membrului, tânăra a fost transportată în staţiunea Durău şi predată echipajului SMURD. În momentul în care autospeciala SMURD părăsea baza Salvamont, a trebuit oprită deoarece, pe acelaşi traseu, dar în zona Poiana Viezurii, o tânără de 16 ani, din acelaşi grup din Galaţi, a suferit un traumatism de membru inferior aproape identic şi tot datorat încălţămintei neadecvate", a explicat Papalicef.
 
Salvamontiştii i-au acordat şi acesteia primul ajutor şi au transportat-o la Durău unde, în jurul orei 21,30, ambulanţa SMURD a plecat cu cele două accidentate către spitalul din Piatra Neamţ.
 
Salvamontiștii atrag atenţia că acest tip de accidente este frecvent în perioadele ploioase, când rădăcinile arborilor devin extrem de alunecoase şi ai nevoie de echipament corespunzător.

Fotografia are scop ilustrativ și apartine jurnalistilor de la hunedoaramea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii