Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul cărbunelui sustras sub umbrela unor poliţişti continuă. Opt persoane, între care patru poliţişti, reţinute

ro

04 Sep, 2015 10:32 995 Marime text
Direcţia Generală Anticorupţie vine cu noi informaţii legate de sustragerea unor cantităţi însemnate de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia.

„În urma activităţilor procedurale desfăşurate la data de 03.09.2015, au fost identificate şi ridicate înscrisuri care probează activitatea infracţională a suspecţilor, precum şi mai multe cantităţi de cărbune sustrase din instalaţiile de transport ale Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA. Astfel, în data de 03.09.2015, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.747.000 lei.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea unui număr de 8 inculpaţi cercetaţi pentru luare de mită în formă continuată, patru dintre aceștia având calitatea de agenţi de poliţie.

Totodată, a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de un număr total de 14 inculpaţi dintre care opt agenţi de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită  şi alte şase persoane, fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat și dare de mită.

În fapt, în anul 2013, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de către agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj constând în aceea că, în schimbul nedispunerii măsurilor legale faţă de persoane implicate în sustragerea unor cantităţi de cărbune din instalaţiile de transport ale Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, primeau sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei.

Datorită complexităţii cauzei penale ca urmare a desfăşurării activităţii infracţionale  pe raza mai multor judeţe (Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat cauza în vederea continuării cercetărilor, dipunând totodată delegarea lucrătorilor de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie  în vederea efectuării mai multor activităţi de urmărire penală.

Cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi Servicului Român de Informaţii”, arată comunicatul DGA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii