Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi fraţi şi o plantaţie de cannabis. Unul dintre ei, prins în flagrant de DIICOT

ro

05 Oct, 2016 14:38 1913 Marime text
Ieri, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog, au surprins în flagrant  pe inculpatul G.B.L.  în timp ce oferea spre vânzare 100 de grame de cannabis, în municipiul Oradea, pentru care pretindea suma de  3.000 de lei.
 
Conform DIICOT, în  cauză, există suspiciunea rezonabilă că,  în perioada 2015 - 2016, inculpaţii G.B.L. şi G.M.S, fraţi,  au înfiinţat culturi de cannabis în solariul din grădina locuinţei acestora, situată pe raza localităţii Tinca, județul Bihor. Cu ocazia percheziţiilor efectuate  la halele edificate pe terenul luat în arendă de către familia inculpatului G.B.L, situat în intravilanul comunei Tinca, s-a descoperit 4.800 grame de cannabis brut, uscat, pretabil pentru consum.
 
„La domiciliul inculpatului G.B.L., din localitatea Tinca, judeţul Bihor, în imobil, urmare a efectuării percheziţiei domiciliare,  s-a descoperit o cantitate de ulei de cannabis, confecţionat artizanal de către inculpatul G.M.S., iar într-o dependinţă aflată în spatele casei (o afumătoare ), s-au mai descoperit circa 260 grame de cannabis brut, uscat, pretabil pentru consum”, potrivit DIICOT.
 
De asemenea, „în grădina casei, într-un solar, s-au descoperit 153 plante de cannabis, aflate în vegetaţie, cu o mărime între 0,5 şi 1 metru fiecare şi alte 10 plante, cu o mărime de 2- 3 metri fiecare, din care, după recoltare a rezultat 151 kg. masă verde”.
 
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, au dispus reținerea inculpaţilor G.B.L. şi G.M.S pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii