Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bebeluşi din Slatina infectați cu boală diareică acută au fost diagnosticaţi cu E-coli

ro

25 Feb, 2016 23:58 2438 Marime text
 
Doi copii, unul în vârstă de patru luni iar celălalt în vârstă de șapte luni,  internați la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina cu boală diareică cu forme ușoare de deshidratare, au infecție cu E-coli, a declarat directorul medical al unității spitalicești, Cătălin Pătru.
 
Managerul spitalului susține că acești bebeluși se află sub supraveghere medicală și răspund la tratamentul administrat în spital. Medicul a mai spus că bebelușii în cauză nu prezintă semne care să sugereze prezența sindromului hemolitic-uremic.
 
„Sunt două cazuri de boli diareice la care s-a identificat Escherichia coli fără să se confirme că este forma producătoare de toxină. (...) Sunt cazuri care se pot întâmpla oricând la copii și la adulți. (...) Sunt două cazuri venite fără legătură între ele, cu boli diareice cu o forme ușoare de deshidratare, care au răspuns la tratament și la care prin examen coprobacteriologic s-a izolat Escherichia coli. (...) Nu au venit în aceeași zi, nu sunt din același loc, nu au nicio legătură între ele cazurile. (...) Sunt veniți în cursul săptămânii acesteia, un copil de șapte luni și alt copil în vârstă de patru luni. Sunt sub tratament. Sunt copii care sunt sub tratament, nu există semne sau motive care să sugereze prezența sindromului hemolitic-uremic. Este o boală diareică acută la un copil de șapte luni și la un copil de patru luni care se tratează la spital cu tratament specific, cu reechilibrare hidroelectrolitică sub supraveghere medicală”, a spus Cătălin Pătru, potrivit româniatv.net.
 


Sursa foto: sfatulparintilor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii