Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbaţi, trimişi în judecată de procurorii DNA pentru mită

ro

22 Dec, 2015 12:03 1076 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Al-Jenabi Ali-Eduard și Nicolae Florin Dogar, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Al - Jenabi Ali - Eduard, cu sprijinul inculpatului Dogar Nicolae Florin, a oferit cu titlu de mită, un autoturism marca BMW X 6, unui agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
 
Autovehicul urma să-i fie remis agentului de poliție pentru ca acesta să nu întocmească un proces verbal de constatare a infracțiunilor flagrante săvârșite de inculpatul Al - Jenabi Ali-Eduard și pentru a nu trimite probele de sânge recoltate de la acesta din urmă, la spital.
 
Anterior, inculpatul Al - Jenabi Ali – Eduard a fost depistat în trafic în timp ce conducea autoturismul respectiv fără a avea permis de conducere și având o concentrație de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra autoturismul marca BMW X6, ce aparţine inculpatului Dogar Nicolae Florin,  în vederea confiscării.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menține măsurile preventive şi asigurătorie dispuse în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii