Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 - DNA Sechestru pe averea lui Gabriel Oprea

ro

04 May, 2016 10:42 1812 Marime text
DNA a pus sechestru pe averea lui Gabriel Oprea. 

UPDATE 2, ora 11.30:


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a corupţiei au instituit măsura sechestrului asigurător, asupra mai multor clădiri şi terenuri situate în municipiul Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov şi Giurgiu ce aparțin inculpaților Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe și Pavel Gabriel-Nicolae, până la concurenţa sumei de 410.000 lei.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către inculpați a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, reținută în sarcina lor.

Inculpaților Oprea Gabriel, Nicolae Gheorghe și Pavel Gabriel-Nicolae le-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispoziţiile CPP.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE 1, ora 10.50:


Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat în această dimineaţă la DNA. Potrivit unor surse judiciare, care au făcut declarații pentru știripesurse.ro, este vorba despre proceduri judiciare în cadrul celui de-al doilea dosar în care Oprea are calitate de inculpat, dosar în care este cercetat alături de foşti şefi ai Direcției de Informații și Protecție Internă (DIPI).
 
Vă reamintim, că la începutul lunii martie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de fostul vicepremier Gabriel Oprea pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii