Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din stenograme reiese că membrii unui grup de romi erau protejaţi de şefii IPJ Timiş

ro

03 Feb, 2016 21:49 2382 Marime text
 
Stenogramele date publicităţii în cazul în cazul fostului şef al Poliţiei Timiş arată cum au putut să se dezvolte reţelele de crimă organizată în România ultimilor ani. Bărbații prinși ieri erau protejaţi la cel mai înalt nivel în Poliţa Timiş, potrivit româniatv.net.
 
Vă reamintim, că ieri comisarul-șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, Dumitru Pavel, și fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Muntean, au fost aduși la audieri la DNA Timișoara, în legătură cu dosarul de corupție în care s-au făcut luni percheziții. Dumitru Pavel a declarat la intrarea în sediul DNA Timișoara că nu știe despre ce este vorba și că așteaptă să se lămurească lucrurile la audierile în fața procurorilor anticorupție, potrivit Agerpres. Sorin Muntean a refuzat să răspundă la orice întrebare a presei. Sorin Muntean este, în prezent, ofițer la departamentul Ordine Publică, fiind cercetat într-un alt dosar al DNA Timișoara și pus la dispoziție pe durata anchetei.
 
Ieri procurorii DNA au efectuat percheziții în 13 locații situate în județul Timiș, dintre care două au fost sediile unor instituții publice. Se pare că persoanele incluse pe listă procurorilor ar fi comis fapte de corupție în 2015.
 
Şeful Serviciului Economic din IPJ Timiş, comisarul-şef Dumitru Pavel, fostul şef al Poliţiei Timiş, Sorin Muntean au fost reţinuţi şi acuzaţi că în perioada 2013-2016 au primit diverse sume de bani de la liderul unui grup de romi din Lugoj,  Iulian Boţ, zis „Viscol” pentru a-l favoriza într-un dosar de evaziune fiscală deschis în urma unor afaceri cu maşini aduse din străinătate şi vândute „la negru”.
 
Potrivit procurorilor DNA, „în cursul anilor 2011 - 2013, inculpatul Boţ Iulian, împreună cu mai multe persoane de încredere, s-au constituit şi au acţionat în cadrul unui grup infracţional organizat, având ca scop desfăşurarea de activităţi evazioniste, prin intermediul a două societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse”, notează adevărul.
 
Stenogramele care vin cu detalii în acest dosar: (sursa - româniatv.net)
 
Afacerist: Sorin ţi-a zis asta (inspectorul-şef Munteanu Sorin – nota DNA)?
Iulian Boţ: Da.
Afacerist: Na, păi el ştie că şi el a lucrat, doar îl ştie foarte bine pe ăsta care…
Iulian Boţ: Şi a lucrat la penale!
Afacerist: Da…
Iulian Boţ: Şi a fost şi unde a fost! Şi va fi din nou!
Afacerist: Şi va fi din nou?
Iulian Boţ: Eu ţi-am…
Afacerist: Păi el a zis că, na, îşi rezolvă problemele cu dosarul… Eu de asta! Eu am încredere în el! Eu pe el îl ajut, că-l ştiu! Mă înţeleg bine cu…
Iulian Boţ: (…neinteligibil…) aici.
Afacerist: Ce?
Iulian Boţ: Poate de aici.
Afacerist: Da, poate de aici, da!
Iulian Boţ: Şi… Şi Toni Greblă (n.n. judecător la Curtea Constituţională)! Uită-te pe internet! Că eu cu Toni Greblă am fost naş, împreună… colegi…la cineva!
Afacerist: Pfff… Tu ştii treaba asta, eu, mă rog… În fine! Nu… Sorin a zis că…
Iulian Boţ: Pe Sorin eu l-am pus (…neinteligibil…) acolo.
Afacerist: La …?
Iulian Boţ: De a intrat acolo unde …
Afacerist: La şefie? Tu vorbeşti serios?
Iulian Boţ: Întreabă-l! Crezi că lumea m-ar fi ţinut în spate?!... [....]
Iulian Boţ: ... Sorin are numărul care numai cu el vorbesc.
Afacerist: Am înţeles!
Iulian Boţ: Numai noi doi! Altcineva… cu el… nu folosesc la nimeni. Dacă vrei îţi dau şi ţie! [....]
 
Iulian Boţ: Să nu face prostii cu mine, că…
Afacerist: Da, bun. Am înţeles!
 
Iulian Boţ: Că eu îs prieten cu el de 20 ani, de când era şeful Anchetelor Penale (cu referire la inspectorul-şef Munteanu Sorin- nota DNA).
 
Afacerist: Da. Am înţeles!
Iulian Boţ: Deci între mine şi el este o frăţie nu de prima… Şi atunci, păi ce face!? Mă bagă la …?
 
Afacerist: Da, am înţeles! Am înţeles toată treaba!
Iulian Boţ: Bun, şi dacă mergem în instanţă, avem şi acolo, dar nu vreau să ajung până acolo să ne implicăm atât de greu. Că oricum arestare nu va merge! Deci va fi pe judec… Că din câte ştiu eu , nu poate să mai spună acum dispunere arestare. N-are cum!
 
Conform acelorași stenograme, publicate de adevarul.ro, șeful poliției ar fi devenit chiar șider al grupului, protejând clanul “Viscol” în schimbul unor sume de bani.
 
În ceea ce priveşte aderarea comisarului şef Pavel Dumitru, acesta ar fi fost cooptat în cadrul grupului de către Petru Sorin Muntean, în luna iulie 2013, când a primit însărcinarea de a-l ajuta pe Boţ Iulian.
 
Afacerist: Dar ăsta de ce nu şi-a mai păstrat dosarul? Acum te întreb şi pe tine? Dumi…
Iulian Boţ: Cine? Pavel?
Afacerist: Da, Pavel!
Iulian Boţ: El a zis că a intrat ca şef şi…(Pavel Dumitru fusese numit şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Timiş – nota DNA)
Afacerist: Da, aşa este.
Iulian Boţ: Şi nu mai are calitate să mai facă dosare, că aşa i s-a spus să nu mai facă el calitate lucrător.
Afacerist: Am înţeles! ……………..
Iulian Boţ: Da, ăsta a fost motivul! Dar el ne ajută! Deci dacă te încurcă cu ceva, eu vorbesc cu el. Că el…
Afacerist: Păi tu cu el ai ţinut legătura la început!
Iulian Boţ: El are obligaţii, tată, că eu ştiu despre ce am vorbit… Noi am fost colegi cu el, cu tot, şi el tre să rezolve dosarul. Deci eu aşa am vorbit cu el şi el mi-a garantat că se va rezolva dosarul în aşa fel să fie fără niciunul la…
Afacerist: A, păi deci cu ei te-ai înţeles?
Iulian Boţ: Păi ei… deja îs OK. …………..
Iulian Boţ: Zero… Cu ei nu ai nicio problemă. Cu ei… obligaţiile mele cu ei mi le-am rezolvat şi le rezolv în continuare că eu oricum voi rămâne şi cu ei prieten în continuare. Deci cu ei n-ai nicio treabă! [….]
 


Sursa foto: româniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii