Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii neștiute din viața polițistului decedat ieri, în accident, la Vama Veche. I se spunea Padre. Un amănunt care, poate, i-a adus moartea

ro

28 Jul, 2017 07:25 11832 Marime text
Aseară, în jurul orei 20.00, trupul neînsuflețit al polițistului Ioan Hriscu, a fost adus la sediul Poliției Municipale Vaslui.
Acolo a fost așteptat de familia îndurerată și de toti cei care l-au cunoscut, după care a fost depus la capela bisericii ctitorită de tatăl său, un cunoscut preot din Vaslui.
 
Reamintim că în noaptea de miercuri spre joi, undeva aproape de miezul nopții, un polițist din județul Vaslui detașat la mare, și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier.

Tragedia s-a petrecut între stațiunile 2 Mai și Vama Veche.

Conform comunicatului de presă trimis de IPJ Constanța, accidentul s-a petrecut în cursul nopții trecute, la orele 23.50, iar mașina de poliție condusă de polițistul vasluian Ioan Hriscu, a ieșit de pe un drum lateral și a pătruns pe drumul principal DN 39 fără a se asigura.

Din primele cercetări reiese că patrula mixtă formată din polițistul Ion Hriscu, de 53 de ani, care se afla în autoturismul de serviciu, împreună cu un coleg de la Jandarmerie, se îndrepta spre un apel 112. Când a pătruns din drumul lateral în cel principal, a fost lovit în lateral/spate de un alt autoturism.

„Urmare a impactului puternic, polițistul a fost grav vătămat, fiind găsit de ambulanță în stop cardio respirator, iar din nefericire a decedat în ciuda eforturilor de resuscitare efectuate de cadrele medicale de pe ambulanță”, se precizează în comunicatul IPJ Constanța.

 

Jandarmul aflat în misiune alături de polițistul Ion Hriscu, precum și șoferul mașinii Golf, de 31 de ani, sunt la spital, răniți, dar viața nu le este în pericol.

Polițistul Ioan Hriscu, de 53 de ani, cel pe care prietenii il strigau „Padre”, este fiul cunoscutului preot Hriscu din Vaslui, de la biserică din Cartier.
Este tatăl a doi copii, unul care tocmai s-a căsătorit, iar la începutul acestei luni, când a fost detașat la mare, și-a luat și familia cu el, pe soție și pe mezinul lor.

Colegii polițistului mort în misiune sunt șocați de tragica veste.


Ei spun că Ioan Hriscu era un polițist demn și un profesionist, lucrând de ani buni la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui.

Acesta avea vârsta de pensionare, chiar își depusese raportul la conducerea IPJ Vaslui, numai că și l-a retras, spunând colegilor că are mare nevoie de bani, având datorii la bănci.

Corpul neînsuflețit a fost depus chiar la capela bisericii unde slujea tatăl său.

De asemenea, în accident au fost răniţi colegul jandarm din cadrul G.M.J. Constanța, care se afla pe locul din dreapta faţă în maşina Poliţiei, șoferul celuilalt autoturism, N. Răzvan Florin, şi pasagera din dreapta faţă, V. Larisa Adelina, de 21 de ani, din același autoturism.

Peste câteva zile, la 31 iulie, polițistului îi expira detașarea și urma să se întoarcă acasă.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Giuseppe 28 Jul, 2017 22:34 Este de ajuns sa gresesti o singura data...pe intuneric a fost mai greu sa aprecieze viteza soferului de golf.Acesta avea probabil viteza,un pic neatent posibil,politistul a contat pe lumini interventie,a iesit fara sa se asigure...etc. si s-a dus.