Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cui pasează ministrul de Finanțe grec plata datoriei Atenei

ro

27 Jun, 2015 22:54 1712 Marime text
 
Ministrul grec de Finanțe a sugerat, astăzi, ca Banca Centrală Europeană (BCE) să verse direct către Fondul Monetar Internațional (FMI) 1,9 miliarde de euro, ceea ce ar acoperi suma datorată de Grecia instituției pe 30 iunie și ar evita intrarea țării în incapacitate de plată, relatează AFP, conform Agerpres.

Yanis Varoufakis a sugerat acest lucru, fără să ofere alte detalii, înainte de a părăsi Bruxellesul, unde a avut loc o reuniune a zonei euro în problema Greciei.

Propunerea creditorilor, respinsă vineri de către Atena, prevedea plata imediată a unei tranșe de 1,8 miliarde de euro provenind din dobânzi realizate în 2014 prin programul 'SMP' (Securities Market Program) al BCE.

„Propunerea noastră era de la început ca banii pe care ni-i datorează Banca Centrală Europeană'' în cadrul acestui program'' să fie plătiți Fondului Monetar Internațional, a insistat Varoufakis.

Ministrul grec de Finanțe a dat asigurări că Grecia „va continua să se bată'' pentru un acord cu creditorii săi până marți, dată după care zona euro a decis sâmbătă să nu mai prelungească ajutorul pentru Atena, care riscă să intre în incapacitate de plată.



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii