Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM nu este de acord cu modificarea Codului Penal!

ro

15 Jun, 2015 11:34 1091 Marime text
Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ, astăzi, propunerilor de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Propunerile urmează să fie luate în discuție, mâine, de Comisia Juridică a Camerei Deputaților.
Cele 22 de modificări ale Codurilor au fost respinse de membrii CSM, iar printre acestea s-au numărat și cele referitoare la arestarea preventivă numai a suspecților de fapte comise cu violență, dar și la arestarea preventivă pe baza unor indicii temeinice, potrivit România TV.
Printre propunerile de modificare a Codului Penal se numără:
 
- Proiectul senatorului PSD Şerban Nicolae care propune pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare a celor care dezvăluie informaţii din dosarele penale în curs de cercetare. Acest proiect a fost criticat si catalogat drept o încercare de a cenzura presa.
 
- Proiectul aceluiaşi senator Şerban Nicolae care prevede ca arestaţii preventiv care n-au comis fapte cu violenţă să nu mai poarte catuţe. Adică proiectul care scapă corupţii de cătuşe.
 
- Proiectul deputatului PSD Haralambie Vochiţoiu prin care hotărârile instanţelor penale devin executorii numai după redactarea şi motivarea hotărârilor definitive. Experţii susţin că acest proiect dă posibilitatea infractorilor să fugă, pentru că redactarea şi motivarea hotărârilor poate dura câteva zile de la pronunţarea sentinţei.
 
- Amendamentul "indicii temeinice" în loc de "suspiciuni rezonabile".
 
Proiectele cu avizul negativ al CSM se întoc în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, de unde vor merge mai departe la votul din plen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii