Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:26 22 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Controale, de mâine, în Mamaia şi Sat Vacanţă

ro

06 Jul, 2016 12:09 1269 Marime text
Începând de mâine, inspectorii Serviciului Analiză, Constatare și Control vor efectua controale pe teren cu privire la modul de declarare și achitare a taxei de promovare a turismului și a taxei pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în Mamaia şi Sat Vacanţă.
 
Sunt vizați operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice care desfăşoară activitate economică în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă.
 
Aceștia aveau obligația achitării și depunerii declarațiilor pentru:
 
  • taxa de promovare a turismului până la data de 01 iunie 2016;
  • taxa pentru creşterea gradului de linişte până la data de 01 iulie 2016.
 
Neachitarea taxelor la termene scadente atrage după sine majorări de întârziere în cuantum de 1% pentru fiecare lună sau fracție de lună.
 
Operatorii economici care încep desfăşurarea activităţilor economice sau cei care obţin/vizează autorizaţia de funcţionare/avizul program funcţionare sau autorizaţia pentru ocuparea temporară a domeniului public după aceste date au obligaţia să depună o declaraţie în termen de 30 de zile de la data începerii activităţii sau a obţinerii documentelor de autorizare.
 
Constiuie contravenții depunerea peste termen a declarațiilor, nedepunerea declarațiilor, depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxelor și se sancționează cu amendă de la 279 lei la 696 lei, în cazul persoanelor fizice autorizate, înteprinderilor individuale și înteprinderilor familiale și cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii