Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Națională de Investiții. De cine este reprezentată Constanța în CNI

ro

09 May, 2016 05:07 3826 Marime text
Recent a avut loc Adunarea Generală a Companiei mnaționale de Investiții prilej cu care s-a luat hotărârea de a fi revocat cenzorul Blaj Carmen Mihaela cu Bărculeț Pavel.
 
Trebuie să facem precizarea că în componența CNI intră cinci companii naționale, toate aparținând de Ministerul Transporturilor, dintre care două din Constanța.
 
În continuare vă prezentăm companiile și reprezentanții acestora în CNI.
1. Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. 25% - Laurențiu Georgescu;
2. Compania Naţională „Aeroportul Bucureşti” S.A. 31%- Sorinel Ciobanu;
3. Compania Naţională „Administrația Canalelor Navigabile” S.A. Constanţa 12,5%- Daniel Georgescu, director general executiv CNACN;
4. Compania Națională ”Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați” 6,25 %-Marius Luigi Ciubrei;
5.Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” S.A. Constanţa 25 %- Mihaela Alina Staetu, director Infrastructură, CNAPMC.
Conducerea executivă a Companiei Naţionale de Investiţii S.A. este asigurată de directorul general Manulea Irina pătrășcoiu, care este şi preşedintele consiliului de administraţie. Directorul general este numit de ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.
Adunarea generală a acţionarilor este organul de conducere al C.N.I., care decide asupra politicii economice a acesteia şi asupra activităţii ei, în conformitate cu mandatul primit de la acţionari.
În conformitate cu prevederile Anexei 3 la OG nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A, cu modificările și completările ulterioare, CNI S.A. derulează programe de investiţii în cadrul „Programului naţional de construcţii de interes public sau social.”
 
În cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social există următoarele subprograme:
-Săli de sport
-Complexuri sportive
-Aşezăminte culturale
-Bazine de înot
-Lucrări în primă urgenţă
-Patinoare artificiale
-Reabilitare blocuri de locuinţe situate în localităţi din zone defavorizate
-Instituţii de învăţămât superior de stat
-Unităţi sanitare din mediul urban
-Săli de cinema.
 
Totodată, în cadrul programului se pot realiza şi alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor care se aprobă prin ordin al ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, în condiţiile legii.
De asemenea, CNI S.A. este agenţie de implementare pentru proiectul „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şicanalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţi cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii