Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții UDMR, înlocuiți cu angajați ai MDLPA Mai mulți administratori din Consiliul de Administrație al CNI au fost revocați din funcție prin hotărârea AGA

ro

06 Sep, 2023 17:00 1357 Marime text
⦁ Acționarii de la Compania Națională de Investiții CNI SA au luat mai multe decizii
⦁ Au revocat mai mulți administratori, numiți pe vremea când UDMR se afla la guvernare din Consiliul de Administrație al CNI SA
⦁ Noii administratori, majoritatea angajați la Ministerul Dezvoltării condus de Adrian-Ioan Veștea (PSD) au primit mandate pentru următorii 2 ani și 7 luni, respectiv 2 ani și 9 luniAdunarea Generală a Acționarilor  Companiei Naționale de Investiții SA au adoptat hotărârea nr.7 din 2023 publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr.3.917 din data de 04 septembrie 2023.

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă" - SA,  reprezentată de Daniel Apostolache, reprezentând aport la capitalul social de 25%; Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti" - S.A., cu sediul în România, reprezentată de Sorin Radu Păun, reprezentând aport la capitalul social de 31,25%; Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile" - S.A. Constanţa,reprezentată de Daniel Georgescu, reprezentând aport la capitalul social de 12,5%; Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime Constanţa’’ - S.A., reprezentată de Florin Vizan, reprezentând aport la capitalul social de 25% și Compania Naţională „Administraţia Porturilor Dunarii Maritime" - S.A. Galaţi, reprezentată de Marcela Daniela Costea, reprezentând aport la capitalul social de 6,25%, în calitate de acţionari deţinând 100% capitalul social al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." - S.A. au decis revocarea  din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." SA a lui Szabó József  și numirea în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." - S.A., cu mandat de 2 ani, 9 luni şi 23 de zile, respectiv până la data de 23.05.2026 a lui Pavel Florian, consilier în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Totodată acționarii au mai decis revocarea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." - S.A. a lui György - Csáki János și numirea în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." - S.A., cu mandat de 2 ani, 9 luni şi 23 de zile, respectiv până la data de 23.05.2026 a lui Sorin Munteanu, fost director al CNI, șeful de cabinet al ministrului Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea.

AGA Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." - S.A. l-a revocat din funcția de membru al Consiliului de Administraţie al societății pe Dragoş Horia Buhociu iar în locul acestuia,  cu mandat de 2 ani, 7 luni şi 10 zile, respectiv până la data de 10.03.2026 a fost numită Ioana Drăguţu, consilier la Consiliul Județean Brașov și la Uniunea Consiliilor Județene.

O altă revocare a vizat-o pe Kőver Orsolya-Maria care a fost înlocuită în Consiliul de Administrație cu mandat de 2 ani, 9 luni şi 9 zile, respectiv până la data de 09.05.2026 de  Aurel - Dragoş Drăghescu (n.r. fost consilier județean PSD la Gorj, actualmente subsecretar de stat la Ministerul Dezvăltării și nu în ultimul rând a fost aprobată revocarea din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." - S.A. a lui Katalin Barabás și numirea în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I." - S.A., cu mandat de 2 ani, 9 luni şi 21 de zile, respectiv până la data de 21.05.2026, a lui Niculae Vlad - Ştefan,secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, membru PSD.

Toți adminstratorii revocați fuseseră numiți în timpul mandatului de ministrul al Dezvoltării al lui Cseke Atilla.

Despre Compania Națională de Investiții

Consiliul de Administrație este condus de Manuela Irina Pătrășcoiu în calitate de președinte iar membri sunt:
Banta Victor, Condrea Dragoș, Drăguțu Ioana, Drăghescu Aurel-Dragoș, Ginavar Anca, Guran Maria, Munteanu Sorin, Niculae Vlad-Ștefan, Soare Alexandru și Pavel Florian.

Cifra de afaceri a CNI SA a fost de 299,082,091 lei  în anul 2022, cu un profit de 185,733,573 lei și 341 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 85.34%.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Noi mandate pentru Consiliul de Administrație al CNI SA. Printre administratori se află și soția senatorului care a câștigat funcția de vicepreședinte PNL în competiția directă cu Vergil Chiţac!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii