Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la CNI Stadiul lucrărilor la noul cămin studențesc al Universității „Ovidius“ din Constanța au ajuns la 70%

ro

18 Feb, 2024 12:00 970 Marime text
Stadiul lucrărilor la noul cămin studențesc al Universității „Ovidius“ din Constanța au ajuns la 70%, potrivit anunțului făcut de Compania Națională de Investiții.

Căminul va asigura 167 de locuri de cazare, în camere tip garsonieră, complet mobilate și dotate băi proprii.

Clădirea va fi prevăzută cu spălătorie, uscătorie, călcătorie, cabinet medical, bibliotecă, iar fiecare etaj va fi prevăzut și cu sală de mese cu chicinetă și sală de lectură
și o dispunere funcțională în regim de DS + P + 4E + 5 retras.

În ianuarie 2021, Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru realizarea unui cămin studențesc, al Universității Ovidius.

Contractul de finanțare pentru construirea noului cămin studențesc de la Universitatea Ovidius din Constanța a fost semnat, în luna mai 2022, în prezența fostului ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.
 
Valoarea totală a contractului se ridică la 16.691.203, 62 lei, iar finanțarea se va realiza, în condițiile legii, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Durata contractului este de 18 luni, dintre care două luni de proiectare și 16 luni de execuție.

Obiectivul este realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naționala de Investiții.
 
Conform contractului, cea mai mare parte a investiţiei este asigurată de Guvernul României, prin CNI iar universitatea finanţează lucrările pentru: amenajarea terenului şi protecția mediului, pentru realizarea platformelor trafic ușor, a rigolelor şi terasamentului, aleilor de acces și trotuarelor cu borduri, demolări şi gardul de împrejmuire, zona verde, branșamentele pentru apă, rețele de incintă, canalizare menajeră de incintă şi gaze, iluminatul exterior, instalații sanitare și de stingere incendiu, utilaje și echipamente tehnologice și funcționale, organizare de șantier, studii de teren, documentaţii tehnice, proiectare, consultanţă şi asistenţă tehnică.

Proiectantul general este Metroul SA.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 Citește și:
Ce se construiește Cum arată șantierul viitorului cămin studențesc al Universității Ovidius Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii