Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandamentul a stabilit planul de intervenţie Iarna, ţinută sub control la Cernavodă

ro

18 Jan, 2016 16:53 2174 Marime text
Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore au pus în alertă autorităţile publice locale, care au constituit un comandament de iarnă, pentru situaţii de urgenţă. Peste zece utilaje de deszăpezire lucrează zi şi noapte, pentru înlăturarea zăpezilor troienite de pe străzile din localitatea Cernavodă.  
 
Cele două buldoescavatoare, trei lame cu plug, două freze şi un greder s-au luptat cu nămeţii, pentru a preveni blocajele rutiere pe arterele principale din oraş. Încă de la primele ore ale dimineţii, 90 de angajaţi ai Gospodăriei Comunale au pornit în teren pentru a înlătura zăpada de pe trotuare, parcuri şi curţile unităţilor de învăţământ. De asemenea, Comandamentul format din reprezentanţi ai Primăriei Cernavodă, ai Poliţiei Locale, ai SC Utilităţi Publice SRL şi ai SC Gospodăria Comunală SRL, sub coordonarea primarului Gheorghe Hânsă, s-a reunit pentru a stabili planul de intervenţie în localitate, pentru următoarele 24 de ore.
 
Până în prezent, nu au fost înregistrate evenimente nefericite, urmând ca echipele de intervenţie să acţioneze în toate cartierele, cu utilaje şi material antiderapant. Comandamentul are la dispoziţie suficiente rezerve pentru distrugerea gheţii: 60 de tone de clorură de calciu, 400 de tone de nisip şi 30 de tone de sare.
 
Primăria Cernavodă şi Comandamentul pentru situaţii de urgenţă vor sta în permanenţă la dispoziţia cetăţenilor (persoane vârstnice, bolnave sau aflate în dificultate) pentru sprijin la deszăpezire în curţi, procurarea medicamentelor sau a hranei.
 
Pentru situaţii de urgenţă, locuitorii oraşului pot să apeleze la numerele de telefon: 0241.236.256- Dispecerat Poliţia Locală, 0736.333.346-agent de serviciu.
 
Sursa foto: Facebook.com   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii