Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cluburile sportive din Baia Mare nu vor mai fi finanțate de administrația locală

ro

01 Oct, 2015 20:57 2044 Marime text
 
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a spus că în urmă percheziţiilor desfăşurate astăzi, cluburile sportive nu vor mai fi finanţate de către administraţia locală.

Decizia vizează atât conducerea Clubului Handbal Club Municipal Baia Mare cât şi sediul primăriei.
 
Cătălin Cherecheş a arătat că hotărârea de a nu mai acordă finanţări, în baza legală, cluburilor sportive va rămâne valabilă atâta vreme cât un reprezentant al Guvernului nu va arată care este calea corectă de a acordă aceste sume.
 
Declaraţiile le-a făcut în prezenţa reprezentanţilor cluburilor sportive din Baia Mare: antrenorii Aurelian Roşca şi Lars Walther de la handbal (HCM Baia Mare respectiv Minaur), George Opriş de la Baschet Club Olimpic, Cristian Şpan - FCM Baia Mare, Sorin Andrei, director CSM Baia Mare, Cornel Negruţ - CSS 2 şi Adrian Arbuzov, director tehnic la Ştiinţă Explorări Baia Mare.
 
„Ştiu că a existat o anumită emoţie în această dimineaţă atunci când reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat documente de la Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare, au solicitat documente şi am pus la dispoziţie documentele depuse de acest club spre decontare autorităţii locale. Noi considerăm că tot ce am făcut că şi procedura de finanţare a sportului, a culturii, a ONG-urilor, a tineretului, a bisericilor a fost făcut conform procedurilor legale pe modelele furnizate de lege respectiv de alte autorităţi locale. Pe ceea ce înseamnă verificare a Curţii de Conturi şi a colegilor noştri de la Serviciul de Audit şi în această perspectiva autoritatea locală consideră că are o atitudine absolut legală în raport cu ceea ce a desfăşurat până acum în acest domeniu de finanţare a sportului, respectiv a culturii, a cultelor sau a tineretului”, a declarat astăzi, Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.
 
Primarul crede că performanţă care au generat-o echipele băimărene pentru România i-a „deranjat” pe reprezentanţii marilor cluburi de sport din Bucureşti.
 
„Atunci când tot timpul există suspiciuni, când tot timpul eşti sub presiune că şi autoritate locală sau club sportiv nu poţi să faci nici performanţă, nu poţi să te gândeşti nici la performanţă, nu poţi să dai încredere jucătorilor, nu poţi să dai încredere sportivilor, nu poţi să dai încredere antrenorilor, nu poţi da încredere comunităţii că lucrurile vor funcţiona. Într-adevăr, înţeleg faptul că Baia Mare a generat o foarte mare surpriză. În ultimii 25 de ani după ce marea majoritate a cluburilor din zonele acestea de provincie au fost omorâte de cluburile mari şi totul s-a concentrat doar pe Bucureşti a fost o mare surpriză că la Baia Mare putem să avem şi campioană la handbal fete şi campioană la handbal băieţi şi campioană la rugby şi campioni la juniori la diverse sporturi şi echipa de fotbal nou-înfiinţată care pas cu pas a ajuns acum în divizia secundă, va ajunge şi în Liga Naţională, joacă şi cu Steaua în Cupa României. S-au întâmplat lucrurile acestea. Am făcut demersuri importante în ceea ce înseamnă susţinere inclusiv a şcolilor pentru dotarea sălilor de sport dar în acest moment nu sunt un om care să fiu absolut inconştient. Dacă există anumite suspiciuni vreau să îmi spună cineva care este varianta corectă pe care trebuie să mergem. Vreau să îmi spună cineva care este cadrul legal perfect pe care trebuie să ne axam că să susţinem sportul, să susţinem cultură, să susţinem educaţia, să susţinem tineretul”, a mai adăugat Cătălin Cherecheş.
 
Tot el spune că există presiuni care planează de multă vreme asupra clubului de handbal, iar din acest motiv echipa de fete nu a reuşit să câştige Campionatul Naţional în sezonul trecut.
 
„A existat de foarte multă vreme, de aproximativ 6-8 luni, această presiune asupra autorităţii locale şi asupra Clubului de Handbal. Din acest motiv, inclusiv s-a pierdut campionatul pentru că am fost forţaţi să nu venim cu finanţări în modul succesiv în care ne-am dorit. Acesta a fost motivul pentru care echipa nu a marşat într-un mod absolut hotărât spre a câştigă campionatul. Astăzi, Lars Walther are echipa neplătită şi lucrurile nerezolvate la nivelul clubului şi duminică reprezintă România, nu Baia Mare, în Liga Campionilor. Cei de la fotbal au de promovat în Liga Naţională şi trebuie să facem inclusiv organizarea meciului cu Steaua în Cupa României. Cei de la baschet s-au înfiinţat acum şi este o emulaţie la nivelul copiilor dar înţeleg că trebuie să vadă doar la televizor cum joacă americanii baschet. Înţeleg că trebuie să vedem cum joacă nemţii fotbal, înţeleg că trebuie să vedem cum joacă francezii handbal, înţeleg că trebuie să vedem cum joacă aia din Italia volei. Asta trebuie să vedem! Şi să devenim noi, poporul român, un popor de oameni bolnavi, de oameni inculţi, de oameni care nu stau decât să se uite la televizor ce fac alţii. Şi să stăm să ne certăm între noi, să ne bârfim între noi şi politicienii vânduţi de 25 de ani să nu facă nimic”, a completat primarul municipiului Baia Mare.



Sursa foto: ziarmm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii