Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Closer to the Moon" de Nae Caranfil Cel mai bun film românesc la gala Best Film Fest (video)

ro

31 Jan, 2015 11:26 2014 Marime text
Lungmetrajul „Closer to the Moon" a fost desemnat cel mai bun film românesc al anului 2014, ieri, la gala premiilor Best Film Fest, regizorul peliculei, Nae Caranfil, adjudecându-şi, de asemenea, trofeul pentru cel mai bun regizor român, informează Mediafax.

Premiile Best Film Fest - Cele Mai Bune Filme ale anului 2014, premii anuale care răsplătesc performanţele cinematografice din anul precedent, au fost decernate, ieri seară, la cinema Studio din Capitală. Câştigătorii au fost desemnaţi prin voturile criticilor de film şi jurnaliştilor de specialitate din România.

Astfel, „Hotel Grand Budapest", de Wes Anderson, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2014, dintre toate filmele care au rulat pe ecranele româneşti în anul precedent, iar „Marea frumuseţe/ La grande Bellezza", de Paolo Sorrentino, a fost ales cel mai bun film european al anului 2014, notează Mediafax.

De asemenea, Florin Piersic Jr. a primit trofeul pentru cel mai bun actor într-un film românesc în 2014, iar Ofelia Popii a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un film românesc în 2014.

Adjudecându-şi premiul pentru cel mai bun film românesc al anului 2014, Nae Caranfil a fost primit şi distincţia pentru cel mai bun regizor român al anului 2014. De asemenea, au mai primit câte un trofeu filmele „#Selfie", de Cristina Iacob, care a fost desemnat lungmetrajul românesc cu cel mai mare succes de public în 2014, şi „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri", care s-a impus la categoria „cel mai mare succes de public al anului cinematografic 2014".




Sursa: Mediafax
Sursa foto: cinemagia.ro
Sursa video: YouTube
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii