Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău-Jurnal.md Cea mai grea lovitura pentru Rusia

ro

29 Jun, 2014 10:54 1198 Marime text

Semnarea, de către Ucraina, Georgia şi Republica Moldova a unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeană constituie o lovitură grea pentru ambițiile geopolitice ale Rusiei, care a încercat să facă presiuni pentru a evita acest eveniment.

Moscova a reacționat dur faţă de semnarea acestui acord. Grigori Karasin, un adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat că Acordul de asociere economică semnat de cele trei state şi Uniunea Europeană va avea „consecinţe grave”.

"Încheierea unui acord atât de serios ţine, desigur, de suveranitatea fiecărui stat", a declarat Karasin, adăugând că "consecințele acordului (semnat) de Ucraina şi (Republica) Moldova vor fi fără nicio îndoială grave", a declarat un oficial rus. Kremlinul a subliniat că Rusia va adopta măsuri pentru a-şi apăra economia, „imediat ce vor apărea” semnele unor consecințe negative.

„Vom întreprinde tot ceea ce este necesar pentru a ne apăra economia”, a dat asigurări Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Președinției ruse, în contextul în care Rusia a folosit deja acest argument în noiembrie 2013, pentru a convinge Ucraina să renunțe la orientarea proeuropeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii