Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce proiecte au votat în această seară consilierii locali din Năvodari

ro

26 Sep, 2013 19:48 1739 Marime text
Aleșii locali din Năvodari au adoptat în această după-amiază 36 de proiecte de hotărâre privind bunul mers al orașului și al vieții cetățenilor. Printre documentele adoptate se numără înlesniri la plata impozitelor și taxelor acordate unui număr de opt familii nevoiașe din oraș.

De asemenea, consilierii locali au aprobat intrarea orașului în parteneriatul pentru amenajarea Portului pescăresc Midia. Și nu în ultimul rând a fost aprobată organizarea Zilelor Recoltei la Năvodari, sărbătoare care se va desfășura în acest sfârșit de săptămână.

Toate cele 36 de proiecte de hotărâre au fost votate în unanimitate de aleșii locali. Pe lângă cele tehnice, care țin strict de bunul mers al aparatului administrativ, consilierii au dezbătut mai multe proiecte de interes aflate pe ordinea de zi. Aleșii au scutit de la plata dărilor către buget mai multe familii cu situație financiară precară.

Cristian Popescu, președinte Comisia de buget-finanțe – „ am hotărât să le scutim de toate impozitele și taxele datorate bugetului local, plus penalizările aferente, deoarece altă variantă era să îi dăm afară din casele lor și ajungeau pe străzi”.

Proiecte asemănătoare au fost adoptate și anul trecut la inițiativa primarului Nicolae Matei.

Cristian Popescu, președinte Comisia de buget-finanțe – „  CL a luat decizia de a prelua de la fostul Ecoterm datoriile a șapte mii de familii din orașul Năvodari”.
Consilierii au aprobat și un Acord de parteneriat între Orașul Năvodari, Consiliul Județean și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Pe baza acestuia, în Portul Midia va fi realizat un Port pescăresc.

Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari  „pe o suprafață de zece hectare, în Portul Midia se va face un port pescăresc și i-am rugat să ia și orașul Năvodari ca asociat, cu o treime” .

Începând de vineri la amiază și până dumincă seara, pe Stadionul Flacăra va fi mare sărbătoare. Năvodărenii vor avea ocazia să își umple cămările pentru iarnă cu cele mai de calitate legume și fructe din recolta acestui an. Într-un ambient de excepție, locuitorii orașului și ai zonelor limitrofe sunt așteptați să se bucure de trei zile de sărbătoare, alături de edilii din Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii