Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a stabilit ASF în legătură cu cele nouă societăți autorizate să vândă polițe RCA

ro

12 Jan, 2016 18:52 1744 Marime text
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis astăzi că cele nouă societăți de asigurare autorizate să vândă polițe RCA au respectat, cu unele excepții marginale, pe categorii de produs, plafonarea majorărilor de tarif la 50%, astfel că noile contracte de asigurare obligatorie RCA încheiate cu transportatorii se înscriu în linia asumată prin Protocolul din decembrie 2015.
 
Instituția a organizat astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții celor nouă societăți de asigurare autorizate să vândă polițe RCA având ca temă verificarea încadrării noilor tarife în plafonul de majorare de 50% convenit prin Protocolul încheiat pe 22 decembrie 2015 și reiterarea angajamentului de continuare a demersurilor comune menite să conducă la normalizarea pieței RCA, potrivit agerpres.ro.
 
ASF subliniază într-un comunicat necesitatea diferențierii între anumite prețuri de ofertă generate automat de sistemele societăților de asigurare, care pot depăși în unele cazuri plafonul de majorare de 50%, și tarifele finale din contractele încheiate cu societățile de transport.
 
„Asigurătorii au reconfirmat cu ocazia întâlnirii de astăzi că nu vor depăși limita convenită, cu atât mai mult cu cât în prezent au posibilitatea de a renegocia condițiile de preț, după recenta eliminare din Norma RCA a plafonării reducerilor, aceștia putând oferi practic discounturi oricât de mari”, potrivit comunicatului.
 
În cadrul discuțiilor au participat președintele ASF, Mișu Negrițoiu, vicepreședintele instituției, Marius Vorniceanu, și echipa de supraveghere a sectorului de asigurări.
 
„Noi monitorizăm permanent situația de pe piața RCA și îi invităm pe transportatori să ne semnaleze eventualele cazuri în care ofertele avansate de asigurători nu se încadrează în plafonul de majorare de 50% sau dacă se află în imposibilitatea de a-și asigura autovehiculele la societăți care respectă plafonul”, a declarat președintele ASF, Mișu Negrițoiu, scrie agerpres.ro.
 
În ceea ce privește măsurile pe termen mediu menționate în Protocolul din 22 decembrie 2015, ASF a constituit un grup de lucru dedicat problematicii RCA, cu participarea UNSAR — asociația profesională a asigurătorilor, precum și a asociațiilor patronale din transporturi, obiectivul fiind definitivarea unui set de propuneri de reglementare și de acțiuni cu grafice de execuție, pentru fluidizarea cât mai grabnică și sustenabilă a pieței RCA, conform aceleiași surse.
 
„Concluziile grupului de lucru vor fi făcute publice pe măsură ce lucrările vor avansa. În același timp, ASF va continua dialogul activ cu părțile implicate și evaluarea periodică a respectării angajamentelor din Protocolul încheiat cu transportatorii și asigurătorii”, se mai arată în comunicat.
 
Întâlnirea la care au participat reprezentanții societăților Allianz-Țiriac, Uniqa, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama și Omniasig face parte din acțiunile ASF de monitorizare continuă a implementării Protocolului rezultat în urma discuțiilor cu asociațiile reprezentative ale transportatorilor și asigurătorilor.



Sursa foto: paginadebanci.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii