Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA organizează un nou curs de agricultură ecologică

ro

20 Nov, 2017 15:57 1658 Marime text
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează, în parteneriat cu agenția de training, Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfășura în Constanța, la sediul C.C.I.N.A., în perioada 25-28 noiembrie 2017.
 
Constănțenii vor avea la dispoziție patru zile de formare în creșterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice și certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanții se vor deplasa la o ferma ecologica din județ pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ si productiv o ferma ecologica, de la un fermier cu experienta practica in domeniu. Cei care sunt la inceput de drum în agricultură bio își vor însuși noțiunile de bază din creșterea animalelor și cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experiența din județul Constanța vor identifica noi oportunități de afaceri în domeniu.
 
Participanții la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări și recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educației, pentru „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Constantenii care vor obține acest certificat vor putea accesa proiecte susținute din fonduri europene cu ajutorul diplomei si vor avea posibilitatea de a obtine finantare externa.
 
Trainerii cursului se diferențiază prin experiența practică pe care o au în agricultura ecologică și prin familiarizarea cu problemele și necesitățile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învăța pe cei prezenți care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultura plantelor și creșterea animalelor în sistem ecologic, până la condiții de certificare, relații cu furnizori și proceduri de export.
 
Pentru mai multe detalii: telefon 0241/619854, int.225/221, persoană de contact: Carmen Grigor, tel.mobil 0723430256 sau pe email: carmen.grigor@ccina.ro;
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii