Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Mai multe bunuri contrafăcute au fost confiscate

ro

09 Sep, 2017 12:13 2118 Marime text
Polițiștii de la transporturi maritime au descoperit două containere cu aproape 41.000 de produse contrafăcute provenite din China, în urma unor acțiuni în Portul Constanţa Sud – Agigea. Bunurile, în valoare de aproape 200.000 de lei, au fost indisponibilizate.
 
 
 
În perioada 6 - 7 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime a Poliției Române au acționat pentru prevenirea şi combaterea operaţiunilor ilicite de import - export şi a comerțului ilegal cu produse contrafăcute ori piratate.
 
În acest context, la data de 6 septembrie a.c., în Portul Constanţa Sud – Agigea, într-un container sosit din China, au fost descoperite 38.800 de pungi din polipropilenă destinate ambalării unor produse de igienă feminină, produse susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.
 
Bunurile, având o valoare de piaţă estimată la 19.400 de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării.
 
Tot în Portul Constanţa Sud – Agigea, la data de 7 septembrie a.c., a fost descoperit un al container sosit din China, în care erau 322 de filtre de aer, 1.000 de filtre de polen și 600 de filtre de ulei pentru autovehicule, inscripţionate şi purtând fără drept o marcă  înregistrată.
 
Valoarea de piaţă a bunurilor susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală a fost estimată de 175.000 de lei. Acestea au fost indisponibilizate.
 
În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute.
 
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.
 
Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Biroului Vamal de Frontiera Constanţa Sud şi a Gărzii de Coastă Constanţa. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii