Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul European de yachting Zoom 8 Cei 24 de concurenți au avut astăzi primul antrenament la Constanţa

ro

15 Apr, 2014 19:49 2280 Marime text
Cei 24 de concurenți înscriși în Campionatul European de yachting Zoom 8, ediția 2014, au înfruntat astăzi, vântul puternic din Constanța, într-o sesiune de antrenament, înaintea începerii competiției europene, care se desfășoară, în perioada 15-19 aprilie, în portul Tomis, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor campionatului. Antrenamentul oficial a însemnat, practic, o cursă, în care tinerii sportivi de până în 20 de ani, din șase țări europene, și-au testat aptitudinile, conform tuturor regulilor oficiale de concurs.

Potrivit reprezentanţilor din cadrul echipei de organizare a evenimentului sportiv, competitia-antrenament a durat aproximativ o oră. Sportivii uneia dintre țările participante au ratat intenționat linia de finish pentru că, potrivit unei vechi superstiții, aduce ghinion să ieși în frunte la cursa de antrenament. Tinerii au ieșit pe mare cu gândul la zilele următoare care vor decide Campionul european la Clasa Zoom 8, atât la băieți, cât și la fete. Pentru fiecare dintre ei, titlul european la aceasta clasă reprezintă o etapă  extrem de importantă în cariera sportivă, se arată în informarea dată de organizatori.

Delegațiile concurenților au defilat pe străzile Constanței, într-o paradă, acompaniați de Fanfara Forțelor Navale. Antrenamentul a fost urmat de ceremonia de deschidere a Campionatului European de yachting Zoom 8, ediția 2014. Aceasta a debutat cu o paradă a delegațiilor țărilor participante la competiție: Austria, Estonia, Danemarca, Rusia, Finlanda și România. Concurenții au defilat pe Bulevardul Tomis, acompaniați de Fanfara Forțelor Navale. A urmat, apoi, un program artistic al mai multor ansambluri folclorice românești, grecești și turco-tătare.

  La rândul său, președintele Federației Române de Yachting, Robert Penciu a declarat deschisă competiția și le-a urat sportivilor tradiționala urare Fair winds and fair play! „Suntem martorii unui eveniment de marcă pentru sportul cu vele. Îi salutăm pe sportivii prezenti și sperăm să se bucure de eveniment. Este a doua competiție de marcă organizată în România după Campionatul Mondial la clasa FD din 2010. Anul acesta, sub auspiciile Federației Române de Yachting, avem un calendar extrem de imprtant. Între 31.08 - 07.09, la Mamaia, se va desfășura Campionatul balcanic de yachting, apoi sunt Campionatele naționale”, a arătat Robert Penciu.

Secretarul general al Yacht Club Regal Român, Sergiu Timofei a ținut să mulțumească Fanfarei Forțelor Navale și Statului Major al Forțelor Navale pentru frumoasa defilare pe străzile Constanței, dar și Marinei Tomis, Băncii Transilvania, Asociației Litoral Delta Dunării și tuturor sponsorilor și partenerilor care au pus umărul la organizarea acestui Campionat. „Vă multumim, însă, în primul rând, vouă, sportivilor, antrenorilor, și în special părinților,  fără de care n-ar exista toate aceste competiții și sperăm să organizăm cât mai multe evenimente de yachting împreună. Sunt, de asemenea, mulți parteneri care au lucrat cu noi ca voluntari, fără sa aștepte bani, le mulțumesc tutror prietenilor noștri care ni s-au alăturat în acest demers”, a spus Sergiu Timofei.

            Campionatul European de yachting Zoom 8, ediția 2014, găzduit în premieră de România este organizat de Yacht Club Regal Român și Federația Română de Yachting. România este reprezentată de 6 sportivi: Ebru Bolat (14 ani), Trakan Bolat (18 ani), Eduard Hututui (17 ani), Alexandru Manea (14 ani), Răzvan Voicilă (18 ani) și Dan Tudor Stupar (15 ani).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii