Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul Comandamentului Flotei pe anul 2017. Marinarii militari au participat la misiuni NATO și exerciții naționale (galerie foto)

ro

20 Dec, 2017 17:06 1701 Marime text
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrşu, a participat marţi, 19 decembrie, la şedinţa de autoevaluare a activităţii Comandamentului Flotei pe anul 2017.

Cu acest prilej, au fost prezentate misiunile executate de Flotă în acest an, care au fost adaptate la situaţia actuală de securitate din regiunea Mării Negre. Marinarii militari au demonstrat că sunt pregătiţi să îndeplinească întregul spectru de misiuni, de la ajutorarea populaţiei şi autorităţilor locale, în cazul urgenţelor civile, la misiuni de luptă în condiţii extreme de relief şi climă.

În anul 2017, Flota a participat cu nave în cadrul Grupărilor Navale Permanente NATO SNMG-2 şi SNMCMG-2, la exerciţii naţionale şi internaţionale, alături de aliaţi şi parteneri, dar şi la operaţia NATO Sea Guardian din Marea Mediterană. Chiar dacă nu a fost un an uşor, prin misiunile executate, militarii din cadrul Flotei au contribuit activ la punerea în practică a politicii de securitate a României şi îndeplinirea obiectivelor din Strategia de Securitate Naţională, prin adaptarea metodelor de acţiune la contextul actual.

Sursă foto: Forțele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii