Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“ din Mangalia - o nouă serie de soldați profesioniști

ro

08 Nov, 2021 11:08 2340 Marime text
  • În perioada 23 august 2021 - 5 noiembrie 2021, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“ din Mangalia a pregătit o nouă serie de soldați profesioniști.
 
Vineri, 5 noiembrie 2021, au absolvit 101 soldați profesioniști. Aceștia au fost repartizați la unitățile Forțelor Navale.
 
Militarii au parcurs două module:  un modul constând într-un program de instrucție de front și de cunoaștere a armamentului ușor de infanterie, iar cel de-al doilea fiind un stagiu de instruire pe diverse specialități și domenii.
 
Iată comunicatul oficial al Forțelor Navale Române:
 

„Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia a pregătit, timp de 11 săptămâni, în perioada 23 august – 5 noiembrie 2021,  o nouă serie de soldați profesioniști.
 
101 soldați profesioniști au absolvit vineri, 5 noiembrie programul de instruire și urmează să fie repartizați la unități ale Forțelor Navale pentru care au desfășurat pregătirea specifică la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”. Militarii se vor prezenta luni, 8 noiembrie, la unitățile de marină din Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, pentru ocuparea funcțiilor.
 
Militarii au parcurs două module, primul fiind reprezentat de programul de instrucție de front și de cunoaștere a armamentului ușor de infanterie, iar cel de-al doilea, de stagiu de instruire pe diverse specialități și domenii.
Prin implementarea standardelor NATO, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale îndeplinește încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană. De asemenea, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”  este o școală militară care și-a consolidat, de-a lungul timpului, statutul de instituție care formează și pregătește, la standarde înalte de calitate, soldați profesioniști la cursurile Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale.
 
Toate formele de pregătire care se execută la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale au ca scop final generarea de militari competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii