Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătrână de 92 de ani, victimă a unei înşelăciuni prin metoda "Accidentul"

ro

13 Jul, 2016 12:58 1512 Marime text
Polițiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați de nepotul unei femei în vârstă de 92 de ani asupra faptului că a fost victima unei înșelăciuni prin deja tradiționala ,,Metodă Accidentul”.

Astfel, la data de 03.07.2016, ora 12.00, persoana vârstnică a fost apelată, pe telefonul fix de la domiciliu, de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi nepotul său. Cu o voce gâtuită de emoție, așa-zisul nepot i-a mărturisit că a fost victima unui accident rutier , în urma căruia și-a fracturat ambele picioare. Cu sughițuri în glas, nepotul de ocazie a anunțat-o că are nevoie urgent de suma de 10.000 lei pentru a fi operat de un medic bun.

Răvășită la aflarea teribilei vești, bătrâna a mai fost apelată și de un salvator de ocazie, un medic chirurg, care i-a comunicat că este gata să efectueze operația în schimbul unei sume de bani. Plin de compasiune, medicul de conjuctură a anunțat-o pe bătrână, că în cel mai scurt timp, la domiciliul ei va ajunge o femeie care va ridica suma de bani negociată.

Cu ultimele puteri, bătrâna și-a strâns agoniseala de o viață, 3.200 de lei, sumă pe care a predat-o unei femei.
Venit la domiciliul bunicii, în vizită, nepotul a aflat întreaga tărășenie și a anunțat de îndată poliția, care a demarat cercetările specific pentru identificarea autorilor.

Poliţiştii constănţeni recomandă:
Lucrătorii de poliție atenționează familiile persoanele vârstnice, în special în situațiile unde există persoane care au împlinit peste 60 de ani, să aibă întrevederi căt mai dese, în care să discute foarte tranșant asupra metodelor prin care pot fi înșelate prin telefoanele anonime pe care le primesc.
Polițiștii insistă asupra acestor ”consilii de familie” în care să se pună accent pe faptul că la orice telefon suspect, convorbirea dintre potential victimă și infractor să fie curmată imediat, fără a intra într-un joc psihologic periculos.

Cea mai bună modalitate de a tăia din fașă avântul infractorilor este de a suna la telefonul de urgență 112 sau la orice apropiată secție de poliție.
Numai astfel poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii