Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autismul poate fi depistat mai uşor acum

ro

26 Nov, 2015 08:27 2343 Marime text
Părinții din România au la dispoziție o platformă de screening pentru a identifica la copii riscul unor tulburări din spectrul autismului, grație proiectului "SEARCH TSA" derulat de Fundația Vodafone România și Asociația Autism Baia Mare, în parteneriat cu Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist - FEDRA și Societatea Națională de Medicina Familiei.

Platforma de screening ce poate fi utilizată de către părinți și medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu vârste între 2 și 4 ani se poate accesa la adresa http://www.searchtsa și este însoțită de un call center național — HELPLINE AUTISM — 0800 500 288, linie gratuită care vine în sprijinul familiilor ce se confruntă cu această problemă, dar și al altor categorii de actori sociali care vin în contact cu copiii, se arată într-un comunicat al inițiatorilor proiectului.

"Estimările care se bazează pe incidența la nivel european spun că în România există probabil 200.000 de persoane cu autism. Dintre acestea, numai 7.000 apar în statistici. Proiectul nostru propune soluții pentru implementarea unui set de măsuri inovatoare de screening, evaluare, intervenție personalizată și informare", a declarat Angela Galeta, director Fundația Vodafone România, citată de Agerpres.
Asociația Autism Baia Mare este o asociație înființată în 2008 care are ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață și adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist din județul Maramureș, în vederea creșterii calității vieții acestor copii și a familiilor lor.



sursa foto: autismepicenter.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii