Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au procurat cannabis din Albania pe care l-au introdus în România. Prinşi cu focuri de armă

ro

25 Oct, 2016 16:03 2395 Marime text
Astăzi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor Cela Sermen, Beshku Lorenc zis Bengu şi Naska Gjergji zis Jacky, cetăţeni albanezi, pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic internațional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în cursul anului 2016 inculpaţii Cela Sermen, Beshku Lorenc şi Naska Gjergji au procurat cannabis din Albania, drog de risc pe care l-au introdus în România, disimulat într-un colet, pe care l-au expediat din această țară cu un autocar transport persoane. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că  inculpatul Beshku Lorenc  a luat legătura cu furnizorul drogurilor, ocazie cu care a stabilit cu acesta cantitatea (2 kg) și prețul pe care urma să îl obțină din vânzarea drogurilor (10.000 euro) îndrumându-l  cu privire la modalitatea de disimulare și de transport”, conform DIICOT.
 
„Pe teritoriul Albaniei inculpatul Cela Sermen s-a asigurat că geanta în care au fost ascunse drogurile sunt îmbarcate în autocarul cu care urmau să fie transportate în România, iar ulterior s-a deplasat în ţară pentru a asista la ridicarea coletului și pentru a recupera de la coinculpați contravaloarea drogurilor, respectiv suma de 5000 euro care i-ar fi revenit”, mai precizează procurorii DIICOT.
 
 La data de 24.10.2016,  inculpaţii au preluat geanta în care erau disimulate drogurile şi l-au transportat, cu intenția de a se deplasa la apartamentul în care locuiesc. În jurul orei  11.10, în timp ce inculpaţii se aflau în parcarea unui magazin comercial, au fost somați să se oprească, moment în care inculpatul Naska Gjergji a aruncat geanta în care erau ascunse drogurile, a opus rezistență și a fugit încercând să se sustragă. Întrucât  inculpatul Naska Gjergji nu s-a supus somaţiilor legale au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical,  fără a rezulta victime sau pagube materiale, ulterior acesta fiind imobilizat. Cu ocazia controlului efectuat asupra genții a fost găsit un pachet de formă sferică ambalat în folie transparentă care conținea cantitatea de 2134,6 grame cannabis.
 
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii