Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la necunoscuții care vă bat la ușă. Mai multe persoane au fost înșelate de un fals vecin

ro

21 Jan, 2018 16:56 3429 Marime text
O nouă metodă de înșelăciune face victime în țara noastră. Mai multe persoane din Vaslui au reclamat că au fost victimele unei escrocherii. MAi exact, păgubiții au precizat că un bărbat le-a bătut la ușă, dându-se drept un vecin de la o scară alăturată. Acesta le-a povestit că i-a murit soția și că are nevoie de bani pentru o conduce pe ultimul drum, notează vremeanoua.ro.
 

“Într-o searã, pe la ora 19.00, am auzit soneria de la intrare. Am deschis, iar în fata usii era un bãrbat la vreo 50 de ani, cu barbã. M-a salutat dupã care mi-a zis cã e vecinul de la scara C. Eu nu-mi cunosc toti vecinii din bloc, asa cã l-am ascultat. A început sã-mi povesteascã cã i-a murit sotia într-un accident, cã nu are cu ce sã o îngroape, apoi m-a întrebat dacã nu-l pot ajuta cu 10-20 de lei. Mi-a spus cã si la celelalte scãri oamenii au început sã strângã bani. M-a convins. Am luat portofelul, am scos 20 de lei si i-am dat. S-a uitat în portofelul meu, a vãzut cã am bani, apoi a început sã înfloreascã povestea. Cã sotia lui e la morgã, cã are nevoie de bani sã o scoatã de acolo. I-am mai dat 20 de lei, în total 40 de lei. Mi-a multumit si apoi a plecat. În momentul ãla nu mi-am dat seama cã am fost pãcãlitã. A trecut o zi, douã, eu cu ochii pe geam sã vãd ce vecinã a mai murit. N-am vãzut nimic. Dupã câteva zile m-am întâlnit cu o vecinã, care mi-a zis cã si ea i-a dat bani acelui bãrbat si cã am fost escrocate, cã s-a interesat ea si nu murise nimeni. Spun asta la ziar ca altii sã fie mai atenti, sã nu pãteascã ce am pãtit eu”, a declarat una dintre victimele teparului.

 
Aceasta nouă metodă de escrocherie i-a determinat pe mulți dintre vecinii bărbatului să stea cu ochii pe geam pentru a vedea cine a murit în bloc, iar abia când și-au dat seama că au fost păcăliți, oamenii au alertat autoritățile. 

Sursa: vremeanoua.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii