Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la cine vă trece pragul! Cum acţionează falsul vizitator

ro

15 Oct, 2016 20:54 2497 Marime text
Poliția Română vă recomandă să aveţi grijă cui deschideţi uşa și să adaptați măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate, pentru a nu fi victimele celor care fură din locuinţe.
 
„Odată ce persoane necunoscute au intrat în locuință, indiferent ce calitate au invocat, puteţi deveni victima unui furt. Există falşi vizitatori, care acţionează prin distragerea atenţiei sau prin atribuirea unor calităţi false, încercând să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare”, avertizează IGPR într-un comunicat remis astăzi.
 
„Acest tip de infractor este politicos şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Este convingător şi insistent. Poate fi bărbat, femeie sau chiar un tânăr inocent. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alţii oferă produse promoţionale sau la un preţ redus. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casă”, potrivit sursei citate.
 
„Pentru a vă proteja bunurile, nu permiteţi accesul în locuinţă şi nu furnizaţi informaţii despre vecini persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii. Verificați-le documentele de serviciu și nu ezitaţi să sunaţi la instituția sau firma respectivă pentru a le verifica identitatea”, mai spune IGPR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii