Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armă letală ascunsă într-un container și confiscată în PTF Constanţa Sud Agigea

ro

01 Mar, 2016 09:48 2543 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în PTF Constanţa Sud Agigea din Statele Unite ale Americii, un pistol letal cu 38 de cartuşe, bunuri ascunse printre efectele personale destinate unui cetăţean român domiciliat în municipiul Ploieşti.
 
La finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din Statele Unite ale Americii, încărcat cu efecte personale și un autoturism marca Buick Park Avenue, bunuri având ca destinatar un cetățean român, domiciliat în municipiul Ploiești.
 
În urma controlului, au fost descoperite în container, ascunse printre efectele personale, o armă letală tip pistol cu butuc marca Taurus Brazil și o cutie de muniție în care se aflau 38 bucăți cartușe cu glonț calibru 38, bunuri care nu figurau în documentele de transport.
 
Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor pistolul și muniția aferentă, pe care le-au predat polițiștilor din cadrul IPJ Constanța, conform procedurilor legale, întocmind lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  „folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României și ,,deținerea, portul, confecționare, precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora fără drept”, faptă prevăzută de art. 342, alin 1 Cod Penal cu aplicarea art. 38 din Codul Penal.



Sursa foto: world.guns.ru (imagine cu rol ilustrativ)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii